
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Sendvič z lososom
Bageta
Bageta (polovica) | ||
Sirni namaz Sirni namaz | ||
Avokado Avokado | ||
Dimljen losos Dimljen losos | 80 g g | |
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik | 4 | |
Mlada špinača Mlada špinača | ||
Poper Poper | ||
Limona Limona |
Omaka za stebelno zeleno
Skyr Skyr | 150 g g | |
Tuna Tuna | 80 g g | |
Kisle kumarice Kisle kumarice | 8 | |
Olive Olive | 10 | |
Steblo zelene Steblo zelene | 5 |
Osvežilna limonada
Voda Voda | 1 l l | |
Limona Limona | 3 | |
Ingver Ingver | ||
Med Med | 55 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSendvič z lososom, omaka za stebelno zeleno in osvežilna limonada
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Sendvič z lososom
Polovico bagete prerežemo na pol. Polovico bagete namažemo s sirnim namazom in dodamo dve rezini dimljenega lososa. Razpolovimo avokado in polovico avokada še v lupini narežemo. Avokado izdolbemo z žlico in razporedimo po bageti (nad dimljenim lososom). Avokado pokapamo z limoninim sokom in po želji popramo. Na tanko narežemo češnjeve paradižnike ter jih razporedimo, preko paradižnikov pa damo lističe mlade špinače (tako se kruh ne bo napil paradižnikovega soka). Sestavine pokrijemo z drugo polovico bagete in naš sendvič je pripravljen.
Omaka za stebelno zeleno
V okvirno 150 g pasirane skute ali Skyra vmešamo tunino (predhodno odlijemo odvečno olje), drobno nasekljane kisle kumarice in zelene olive.Omako zajemamo s stebelno zeleno.
Osvežilna limonada
V poljubno količino vode naribamo ingver (za čajno žličko), dodamo sok ožetih limon in sladkamo z medom.