Preprosto več za vas
Sendvič z lososom, omaka za stebelno zeleno in osvežilna limonada

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Sendvič z lososom

Bageta Bageta
(polovica)
Sirni namaz Sirni namaz
Avokado Avokado
Dimljen losos Dimljen losos80 g g
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik4
Mlada špinača Mlada špinača
Poper Poper
Limona Limona

Omaka za stebelno zeleno

Skyr Skyr150 g g
Tuna Tuna80 g g
Kisle kumarice Kisle kumarice8
Olive Olive10
Steblo zelene Steblo zelene5

Osvežilna limonada

Voda Voda1 l l
Limona Limona3
Ingver Ingver
Med Med55 g g

Sendvič z lososom, omaka za stebelno zeleno in osvežilna limonada

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(3)

Priprava

Sendvič z lososom

Polovico bagete prerežemo na pol. Polovico bagete namažemo s sirnim namazom in dodamo dve rezini dimljenega lososa. Razpolovimo avokado in polovico avokada še v lupini narežemo. Avokado izdolbemo z žlico in razporedimo po bageti (nad dimljenim lososom). Avokado pokapamo z limoninim sokom in po želji popramo. Na tanko narežemo češnjeve paradižnike ter jih razporedimo, preko paradižnikov pa damo lističe mlade špinače (tako se kruh ne bo napil paradižnikovega soka). Sestavine pokrijemo z drugo polovico bagete in naš sendvič je pripravljen.

Omaka za stebelno zeleno

V okvirno 150 g pasirane skute ali Skyra vmešamo tunino (predhodno odlijemo odvečno olje), drobno nasekljane kisle kumarice in zelene olive.Omako zajemamo s stebelno zeleno.

Osvežilna limonada

V poljubno količino vode naribamo ingver (za čajno žličko), dodamo sok ožetih limon in sladkamo z medom.