Sendvič z lososom, omaka za stebelno zeleno in osvežilna limonada

Sendvič z lososom, omaka za stebelno zeleno in osvežilna limonada image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

1 število porcij
  • Sendvič z lososom

    •   bageta polovica
    •   sirni namaz
    •   avokado
    • 80   g dimljen losos
    • 4   češnjev paradižnik
    •   mlada špinača
    •   poper
    •   limona
  • Omaka za stebelno zeleno

    • 150   g skyr
    • 80   g tuna
    • 8   kisle kumarice
    • 10   olive
    • 5   steblo zelene
  • Osvežilna limonada

    • 1   l voda
    • 3   limona
    •   ingver
    • 55   g med

Priprava

    Sendvič z lososom

    Polovico bagete prerežemo na pol. Polovico bagete namažemo s sirnim namazom in dodamo dve rezini dimljenega lososa. Razpolovimo avokado in polovico avokada še v lupini narežemo. Avokado izdolbemo z žlico in razporedimo po bageti (nad dimljenim lososom). Avokado pokapamo z limoninim sokom in po želji popramo. Na tanko narežemo češnjeve paradižnike ter jih razporedimo, preko paradižnikov pa damo lističe mlade špinače (tako se kruh ne bo napil paradižnikovega soka). Sestavine pokrijemo z drugo polovico bagete in naš sendvič je pripravljen.

    Omaka za stebelno zeleno

    V okvirno 150 g pasirane skute ali Skyra vmešamo tunino (predhodno odlijemo odvečno olje), drobno nasekljane kisle kumarice in zelene olive.Omako zajemamo s stebelno zeleno.

    Osvežilna limonada

    V poljubno količino vode naribamo ingver (za čajno žličko), dodamo sok ožetih limon in sladkamo z medom.