
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Zdrobljeni piškoti Zdrobljeni piškoti | 150 g g | |
Maslo Maslo | 100 g g | |
Skuta Skuta | 750 g g | |
Temna čokolada Temna čokolada | 200 g g | |
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 35 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSkutino-čokoladna tortica
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pekač premera 18 cm malce namastimo in po dnu namestimo peki papir. Piškote zdrobimo v fine drobtine. Maslo stopimo in dobro premešamo z drobtinami, maso močno pritisnemo ob dno pekača. Damo v hladilnik. Čokolado nad paro stopimo, odstavimo in malce ohladimo. Skuto zmešamo s sladkorjem v prahu. Dodamo stopljeno čokolado in dobro premešamo. Prekrijemo robove pekača (“steno”) s peki papirjem, zopet si pomagamo z malo masla, da se papir prime na pekač (glej fotografijo). Maso damo na podlago in lepo poravnamo. Torto damo v hladilnik za vsaj nekaj ur. Previdno odstranimo snemljiv obod in peki papir. Po želji okrasimo. Hranimo v hladilniku.
Nasvet: Nad tortico boste navdušeni vsi ljubitelji bolj sladko - kislih okusov. Tortica je precej nasitna in ne preveč sladka.