Pekač premera 18 cm malce namastimo in po dnu namestimo peki papir. Piškote zdrobimo v fine drobtine. Maslo stopimo in dobro premešamo z drobtinami, maso močno pritisnemo ob dno pekača. Damo v hladilnik. Čokolado nad paro stopimo, odstavimo in malce ohladimo. Skuto zmešamo s sladkorjem v prahu. Dodamo stopljeno čokolado in dobro premešamo. Prekrijemo robove pekača (“steno”) s peki papirjem, zopet si pomagamo z malo masla, da se papir prime na pekač (glej fotografijo). Maso damo na podlago in lepo poravnamo. Torto damo v hladilnik za vsaj nekaj ur. Previdno odstranimo snemljiv obod in peki papir. Po želji okrasimo. Hranimo v hladilniku.
Skutino-čokoladna tortica
Sestavine
6
število porcij
-
- 150 g zdrobljeni piškoti
- 100 g maslo
- 750 g skuta
- 200 g temna čokolada
- 35 g sladkor v prahu
Priprava
Nasvet: Nad tortico boste navdušeni vsi ljubitelji bolj sladko - kislih okusov. Tortica je precej nasitna in ne preveč sladka.