Skutino-čokoladna tortica

Skutino-čokoladna tortica image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

6 število porcij
    • 150   g zdrobljeni piškoti
    • 100   g maslo
    • 750   g skuta
    • 200   g temna čokolada
    • 35   g sladkor v prahu

Priprava

    Pekač premera 18 cm malce namastimo in po dnu namestimo peki papir. Piškote zdrobimo v fine drobtine. Maslo stopimo in dobro premešamo z drobtinami, maso močno pritisnemo ob dno pekača. Damo v hladilnik. Čokolado nad paro stopimo, odstavimo in malce ohladimo. Skuto zmešamo s sladkorjem v prahu. Dodamo stopljeno čokolado in dobro premešamo. Prekrijemo robove pekača (“steno”) s peki papirjem, zopet si pomagamo z malo masla, da se papir prime na pekač (glej fotografijo). Maso damo na podlago in lepo poravnamo. Torto damo v hladilnik za vsaj nekaj ur. Previdno odstranimo snemljiv obod in peki papir. Po želji okrasimo. Hranimo v hladilniku.

    Nasvet: Nad tortico boste navdušeni vsi ljubitelji bolj sladko - kislih okusov. Tortica je precej nasitna in ne preveč sladka.