Preprosto več za vas
Skutino-čokoladna tortica

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Zdrobljeni piškoti Zdrobljeni piškoti150 g g
Maslo Maslo100 g g
Skuta Skuta750 g g
Temna čokolada Temna čokolada200 g g
Sladkor v prahu Sladkor v prahu35 g g

Skutino-čokoladna tortica

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(4)

Priprava

Pekač premera 18 cm malce namastimo in po dnu namestimo peki papir. Piškote zdrobimo v fine drobtine. Maslo stopimo in dobro premešamo z drobtinami, maso močno pritisnemo ob dno pekača. Damo v hladilnik. Čokolado nad paro stopimo, odstavimo in malce ohladimo. Skuto zmešamo s sladkorjem v prahu. Dodamo stopljeno čokolado in dobro premešamo. Prekrijemo robove pekača (“steno”) s peki papirjem, zopet si pomagamo z malo masla, da se papir prime na pekač (glej fotografijo). Maso damo na podlago in lepo poravnamo. Torto damo v hladilnik za vsaj nekaj ur. Previdno odstranimo snemljiv obod in peki papir. Po želji okrasimo. Hranimo v hladilniku.

Nasvet: Nad tortico boste navdušeni vsi ljubitelji bolj sladko - kislih okusov. Tortica je precej nasitna in ne preveč sladka.