
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Skutino čokoladna tortica
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pekač premera 18 cm malce namastimo in po dnu namestimo peki papir. Piškote zdrobimo v fine drobtine. Maslo stopimo in dobro premešamo z drobtinami, maso močno pritisnemo ob dno pekača. Damo v hladilnik. Čokolado nad paro stopimo, odstavimo in malce ohladimo. Skuto zmešamo s sladkorjem v prahu. Dodamo stopljeno čokolado in dobro premešamo. Prekrijemo robove pekača (“steno”) s peki papirjem, zopet si pomagamo z malo masla, da se papir prime na pekač (glej fotografijo). Maso damo na podlago in lepo poravnamo. Torto damo v hladilnik za vsaj nekaj ur. Previdno odstranimo snemljiv obod in peki papir. Po želji okrasimo. Hranimo v hladilniku.
Nasvet: Nad tortico boste navdušeni vsi ljubitelji bolj sladko - kislih okusov. Tortica je precej nasitna in ne preveč sladka.