Preprosto več za vas
Sladka hišica z bonboni

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

testo

Maslo Maslo460 g g
Sladkor v prahu Sladkor v prahu180 g g
Jajca Jajca2
Pšenična moka Pšenična moka540 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek2 g g
Kakav Kakav20 g g
Cimet Cimet3 g g

preliv

Beljak Beljak1
Sladkor v prahu Sladkor v prahu200 g g
Limonin sok Limonin sok

Sladka hišica z bonboni

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(4)

Priprava

1. Vse sestavine zgnetite v gladko testo in ga za pol ure postavite v hladilnik.

2. Nato ga še enkrat na hitro pregnetite in razvaljajte na debelino sedem milimetrov.

3. Z uporabo šablone izrežite dele za hiško: sprednji in zadnji del, stranici, streho in podlago.

4. Pecite pri 180 stopinjah Celzijapribližno 15 minut, dokler robovi ne porjavijo. Pustite, da se dobro ohladi.

5. Rahlo razžvrkljajte beljak in dodajte limonov sok.

6. Med stepanjem po žlicah dodajajte sladkor v prahu, dokler ne dobite bleščečega, še vedno tekočega preliva.

7. Del preliva odvzemite in dodajte toliko sladkorja v prahu, da dobite gosto pasto, s katero zlepite stranice hiške in pustite, da se dobro posuši.

8. Nato hiško prilepite na podlago. Z redkejšim prelivom prelijte dno in streho. Nanjo prilepite bonbone ali jo okrasite po svojih željah.

Načrt za sladko hišico z bonboni poiščite TUKAJ.