
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
testo
Maslo Maslo | 460 g g | |
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 180 g g | |
Jajca Jajca | 2 | |
Pšenična moka Pšenična moka | 540 g g | |
Pecilni prašek Pecilni prašek | 2 g g | |
Kakav Kakav | 20 g g | |
Cimet Cimet | 3 g g |
preliv
Beljak Beljak | 1 | |
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 200 g g | |
Limonin sok Limonin sok |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSladka hišica z bonboni
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
1. Vse sestavine zgnetite v gladko testo in ga za pol ure postavite v hladilnik.
2. Nato ga še enkrat na hitro pregnetite in razvaljajte na debelino sedem milimetrov.
3. Z uporabo šablone izrežite dele za hiško: sprednji in zadnji del, stranici, streho in podlago.
4. Pecite pri 180 stopinjah Celzijapribližno 15 minut, dokler robovi ne porjavijo. Pustite, da se dobro ohladi.
5. Rahlo razžvrkljajte beljak in dodajte limonov sok.
6. Med stepanjem po žlicah dodajajte sladkor v prahu, dokler ne dobite bleščečega, še vedno tekočega preliva.
7. Del preliva odvzemite in dodajte toliko sladkorja v prahu, da dobite gosto pasto, s katero zlepite stranice hiške in pustite, da se dobro posuši.
8. Nato hiško prilepite na podlago. Z redkejšim prelivom prelijte dno in streho. Nanjo prilepite bonbone ali jo okrasite po svojih željah.
Načrt za sladko hišico z bonboni poiščite TUKAJ.