Sladka hišica z bonboni

Sladka hišica z bonboni image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število pekačev
  • testo

    • 460   g maslo
    • 180   g sladkor v prahu
    • 2   jajca
    • 540   g pšenična moka
    • 2   g pecilni prašek
    • 20   g kakav
    • 3   g cimet
  • preliv

    • 1   beljak
    • 200   g sladkor v prahu
    •   limonin sok

Priprava

    1. Vse sestavine zgnetite v gladko testo in ga za pol ure postavite v hladilnik.

    2. Nato ga še enkrat na hitro pregnetite in razvaljajte na debelino sedem milimetrov.

    3. Z uporabo šablone izrežite dele za hiško: sprednji in zadnji del, stranici, streho in podlago.

    4. Pecite pri 180 stopinjah Celzijapribližno 15 minut, dokler robovi ne porjavijo. Pustite, da se dobro ohladi.

    5. Rahlo razžvrkljajte beljak in dodajte limonov sok.

    6. Med stepanjem po žlicah dodajajte sladkor v prahu, dokler ne dobite bleščečega, še vedno tekočega preliva.

    7. Del preliva odvzemite in dodajte toliko sladkorja v prahu, da dobite gosto pasto, s katero zlepite stranice hiške in pustite, da se dobro posuši.

    8. Nato hiško prilepite na podlago. Z redkejšim prelivom prelijte dno in streho. Nanjo prilepite bonbone ali jo okrasite po svojih željah.

    Načrt za sladko hišico z bonboni poiščite TUKAJ.