
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Musli Musli | 400 g g | |
Maslo Maslo | 100 g g | |
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 60 g g | |
Med Med | 110 g g | |
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSladke musli ploščice
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pekač dimenzij 19×19 cm po dnu narahlo namastimo in obložimo s peki papirjem.
V kozici stopimo maslo, sladkor, med in vaniljev sladkor. Počakamo, da zavre, zmanjšamo temperaturo in počasi kuhamo še dobro minuto. Vlijemo k musliju in dobro premešamo. Nadevamo v pekač in močno pritiskamo ob dno. Površino lahko pokrijemo s koščkom peki papirja, da se masa ne lepi preveč na žlico (oziroma stvar, s katero tlačimo zmes ob dno).
Pekač damo v hladilnik, da se strdi (vsaj 2 uri), nato narežemo na koščke. Hranimo v hladilniku.
Nasveti:Stiskanje mase ob dno je zelo pomembno, saj je od tega odvisno kako dobro nam ploščice stojijo »skupaj«. Da se nam ne lepijo preveč jih lahko posujemo s kokosom in zavijemo v peki papir. Večje koščke suhih banan v musliju malce zdrobimo.