Preprosto več za vas
Sladke musli ploščice

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Musli Musli400 g g
Maslo Maslo100 g g
Rjavi sladkor Rjavi sladkor60 g g
Med Med110 g g
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor

Sladke musli ploščice

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(7)

Priprava

Pekač dimenzij 19×19 cm po dnu narahlo namastimo in obložimo s peki papirjem.
V kozici stopimo maslo, sladkor, med in vaniljev sladkor. Počakamo, da zavre, zmanjšamo temperaturo in počasi kuhamo še dobro minuto. Vlijemo k musliju in dobro premešamo. Nadevamo v pekač in močno pritiskamo ob dno. Površino lahko pokrijemo s koščkom peki papirja, da se masa ne lepi preveč na žlico (oziroma stvar, s katero tlačimo zmes ob dno).
Pekač damo v hladilnik, da se strdi (vsaj 2 uri), nato narežemo na koščke. Hranimo v hladilniku.

Nasveti:Stiskanje mase ob dno je zelo pomembno, saj je od tega odvisno kako dobro nam ploščice stojijo »skupaj«. Da se nam ne lepijo preveč jih lahko posujemo s kokosom in zavijemo v peki papir. Večje koščke suhih banan v musliju malce zdrobimo.