
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Musli Musli | 400 g g | ||
Maslo Maslo | 100 g g | ||
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 60 g g | ||
Med Med | 110 g g | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSladke musli ploščice
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pekač dimenzij 19×19 cm po dnu narahlo namastimo in obložimo s peki papirjem.
V kozici stopimo maslo, sladkor, med in vaniljev sladkor. Počakamo, da zavre, zmanjšamo temperaturo in počasi kuhamo še dobro minuto. Vlijemo k musliju in dobro premešamo. Nadevamo v pekač in močno pritiskamo ob dno. Površino lahko pokrijemo s koščkom peki papirja, da se masa ne lepi preveč na žlico (oziroma stvar, s katero tlačimo zmes ob dno).
Pekač damo v hladilnik, da se strdi (vsaj 2 uri), nato narežemo na koščke. Hranimo v hladilniku.
Nasveti:Stiskanje mase ob dno je zelo pomembno, saj je od tega odvisno kako dobro nam ploščice stojijo »skupaj«. Da se nam ne lepijo preveč jih lahko posujemo s kokosom in zavijemo v peki papir. Večje koščke suhih banan v musliju malce zdrobimo.