Pekač dimenzij 19×19 cm po dnu narahlo namastimo in obložimo s peki papirjem.V kozici stopimo maslo, sladkor, med in vaniljev sladkor. Počakamo, da zavre, zmanjšamo temperaturo in počasi kuhamo še dobro minuto. Vlijemo k musliju in dobro premešamo. Nadevamo v pekač in močno pritiskamo ob dno. Površino lahko pokrijemo s koščkom peki papirja, da se masa ne lepi preveč na žlico (oziroma stvar, s katero tlačimo zmes ob dno).Pekač damo v hladilnik, da se strdi (vsaj 2 uri), nato narežemo na koščke. Hranimo v hladilniku.
Sladke musli ploščice
Sestavine
8
število porcij
-
- 400 g musli
- 100 g maslo
- 60 g rjavi sladkor
- 110 g med
- vanilijev sladkor
Priprava
Nasveti:Stiskanje mase ob dno je zelo pomembno, saj je od tega odvisno kako dobro nam ploščice stojijo »skupaj«. Da se nam ne lepijo preveč jih lahko posujemo s kokosom in zavijemo v peki papir. Večje koščke suhih banan v musliju malce zdrobimo.