Preprosto več za vas
Sladoledna Oreo torta

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.

Sestavine

Sestavine za čokoladni biskvit

Kakav v prahu Kakav v prahu
(temni)
50 g g
Voda Voda
(vroča)
135 ml ml
Mleko Mleko90 ml ml
Limonin sok Limonin sok1 žlice žlica
Olje Olje90 ml ml
Jajce Jajce1
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak1
Rjavi sladkor Rjavi sladkor120 g g
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat0,75 žličk žlička
Moka Moka145 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek0,5 žličk žlička
Sol Sol0,5 žličk žlička
Soda bikarbona Soda bikarbona0,25 žličk žlička

Ostale sestavine

Vanilijev sladoled Vanilijev sladoled
(Bon Gelati)
650 g g
Piškoti Piškoti
(Oreo)
200 g g
Smetana za stepanje Smetana za stepanje600 ml ml
Sladkor v prahu Sladkor v prahu60 g g
Aroma burbonske vanilije Aroma burbonske vanilije
Dekoracija za slaščice Dekoracija za slaščice
(pisane)

Sladoledna Oreo torta

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(4)

Priprava

Priprava sladoledne plasti:

  1. Tortni model premera 18 cm obložimo s folijo za živila.
  2. V večjo skledo dodamo vanilijev sladoled in vanjo nadrobimo Oreo piškote. Dobro premešamo in prestavimo v pripravljen model za torto.
  3. Sladoled pritisnemo ob stranice modela, ga poravnamo in zavijemo v folijo. Skupaj s tortnim modelom prestavimo v zamrzovalnik.

Priprava čokoladnega biskvita:

  1. Pečico segrejemo na 175 °C in pripravimo okrogel model premera 18 cm. Obroč namastimo in obložimo s papirjem za peko. Uporabimo lahko tudi model v katerem smo zamrznili sladoledno plast. V tem primeru jo odstranimo iz modela in zavito v živilsko folijo prestavimo nazaj v zamrzovalnik.
  2. V vročo vodo in vmešamo temni kakav.
  3. K mleku prilijemo limonin sok, nato ju skupaj prilijemo h kakavu.
  4. Prilijemo še olje in zmešamo z metlico.
  5. Sedaj dodamo jajce, rumenjak, rjavi sladkor in vanilijev ekstrakt. Dobro premešamo z metlico.
  6. V drugi skledi skupaj zmešamo moko, pecilni prašek, sol in sodo bikarbono.
  7. Mokre sestavine primešamo k suhim.
  8. Maso za biskvit vlijemo v pekač in ga postavimo v ogreto pečico.
  9. Biskvit pečemo 35-40 minut. Ko iz sredice izvlečemo čist zobotrebec, je biskvit pečen.
  10. Biskvit pred uporabo popolnoma ohladimo in ga po potrebi izravnamo z nazobčanim nožem.

Sestavljanje torte:

  1. Smetani dodamo sladkor v prahu, aromo vanilije in jo stepemo do čvrstih vrhov.
  2. Plast biskvita postavimo na dno modela za torto in čez položimo sladoledno plast.
  3. Povrh sladoleda razmažemo smetano, nekaj si jo prihranimo za obmazovanje robov torte.
  4. Sestavljeno torto skupaj s tortnim modelom prestavimo v zamrzovalnik za 4 ure.
  5. Torto sedaj odstranimo iz zamrzovalnika, jo obmažemo s preostankom smetane in dekoriramo. Postrežemo takoj.
  6. Torto sicer hranimo v zamrzovalniku, preden jo razrežemo jo pustimo stati na sobni temperaturi 10 minut. Pri rezanju si lahko pomagamo z vročim nožem.