
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.
Sestavine
Sestavine za čokoladni biskvit
Kakav v prahu
Kakav v prahu (temni) | 50 g g | |
Voda
Voda (vroča) | 135 ml ml | |
Mleko Mleko | 90 ml ml | |
Limonin sok Limonin sok | 1 žlice žlica | |
Olje Olje | 90 ml ml | |
Jajce Jajce | 1 | |
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 1 | |
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 120 g g | |
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat | 0,75 žličk žlička | |
Moka Moka | 145 g g | |
Pecilni prašek Pecilni prašek | 0,5 žličk žlička | |
Sol Sol | 0,5 žličk žlička | |
Soda bikarbona Soda bikarbona | 0,25 žličk žlička |
Ostale sestavine
Vanilijev sladoled
Vanilijev sladoled (Bon Gelati) | 650 g g | |
Piškoti
Piškoti (Oreo) | 200 g g | |
Smetana za stepanje Smetana za stepanje | 600 ml ml | |
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 60 g g | |
Aroma burbonske vanilije Aroma burbonske vanilije | ||
Dekoracija za slaščice
Dekoracija za slaščice (pisane) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSladoledna Oreo torta
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Priprava sladoledne plasti:
- Tortni model premera 18 cm obložimo s folijo za živila.
- V večjo skledo dodamo vanilijev sladoled in vanjo nadrobimo Oreo piškote. Dobro premešamo in prestavimo v pripravljen model za torto.
- Sladoled pritisnemo ob stranice modela, ga poravnamo in zavijemo v folijo. Skupaj s tortnim modelom prestavimo v zamrzovalnik.
Priprava čokoladnega biskvita:
- Pečico segrejemo na 175 °C in pripravimo okrogel model premera 18 cm. Obroč namastimo in obložimo s papirjem za peko. Uporabimo lahko tudi model v katerem smo zamrznili sladoledno plast. V tem primeru jo odstranimo iz modela in zavito v živilsko folijo prestavimo nazaj v zamrzovalnik.
- V vročo vodo in vmešamo temni kakav.
- K mleku prilijemo limonin sok, nato ju skupaj prilijemo h kakavu.
- Prilijemo še olje in zmešamo z metlico.
- Sedaj dodamo jajce, rumenjak, rjavi sladkor in vanilijev ekstrakt. Dobro premešamo z metlico.
- V drugi skledi skupaj zmešamo moko, pecilni prašek, sol in sodo bikarbono.
- Mokre sestavine primešamo k suhim.
- Maso za biskvit vlijemo v pekač in ga postavimo v ogreto pečico.
- Biskvit pečemo 35-40 minut. Ko iz sredice izvlečemo čist zobotrebec, je biskvit pečen.
- Biskvit pred uporabo popolnoma ohladimo in ga po potrebi izravnamo z nazobčanim nožem.
Sestavljanje torte:
- Smetani dodamo sladkor v prahu, aromo vanilije in jo stepemo do čvrstih vrhov.
- Plast biskvita postavimo na dno modela za torto in čez položimo sladoledno plast.
- Povrh sladoleda razmažemo smetano, nekaj si jo prihranimo za obmazovanje robov torte.
- Sestavljeno torto skupaj s tortnim modelom prestavimo v zamrzovalnik za 4 ure.
- Torto sedaj odstranimo iz zamrzovalnika, jo obmažemo s preostankom smetane in dekoriramo. Postrežemo takoj.
- Torto sicer hranimo v zamrzovalniku, preden jo razrežemo jo pustimo stati na sobni temperaturi 10 minut. Pri rezanju si lahko pomagamo z vročim nožem.