
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Skuta Skuta | 500 g g | |
Sladka smetana Sladka smetana | 2 dl dl | |
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 50 g g | |
Zamrznjeni gozdni sadeži Zamrznjeni gozdni sadeži | 100 g g | |
Krhki masleni piškoti Krhki masleni piškoti | 20 kosov kos | |
Orehi
Orehi (grobo sesekljani) | 50 g g | |
Maslo
Maslo (stopljeno) | 250 g g | |
Jagodno-vanilijev sladoled
Jagodno-vanilijev sladoled (lahko drug okus) | 500 g g | |
Kisla smetana Kisla smetana | 2 dl dl | |
Jajca Jajca | 4 kosov kos | |
Sol Sol | 1 ščepec ščepec | |
Sladkor Sladkor | 40 g g | |
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 7 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSladoledna torta
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Smetano stepamo. Ko se začne gostiti, ji primešamo sladkor v prahu. S paličnim mešalnikom zmiksamo gozdne sadeže. Skupaj stepamo skuto in gozdne sadeže, nato dodamo čvrsto stepeno smetano in vse skupaj stepemo. Sladoled je gotov. Lahko ga damo v hladilnik, ali takoj ponudimo.
Za torto vse sestavine (piškote, orehe in maslo) v posodi dobro premešamo in damo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Maso dobro potlačimo. Jajca in sladkor zmiksamo. Dodamo vse ostale (sladoled, kislo smetano) sestavine in zmiksamo v homogeno maso. Prelijemo jo na piškotno podlago in damo v pečico.
Pečico predhodno segrejemo na 175°C. Pečemo 40 - 45 minut in sladoledna torta je gotova.
Avtorji: Otroci skupine Pikapolonic, Vrtec Koper, enota Pikapolonica