
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Skuta Skuta | 500 g g | ||
Sladka smetana Sladka smetana | 2 dl dl | ||
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 50 g g | ||
Zamrznjeni gozdni sadeži Zamrznjeni gozdni sadeži | 100 g g | ||
Krhki masleni piškoti Krhki masleni piškoti | 20 kosov kos | ||
Orehi
Orehi (grobo sesekljani) | 50 g g | ||
Maslo
Maslo (stopljeno) | 250 g g | ||
Jagodno-vanilijev sladoled
Jagodno-vanilijev sladoled (lahko drug okus) | 500 g g | ||
Kisla smetana Kisla smetana | 2 dl dl | ||
Jajca Jajca | 4 kosov kos | ||
Sol Sol | 1 ščepec ščepec | ||
Sladkor Sladkor | 40 g g | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 7 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSladoledna torta
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Smetano stepamo. Ko se začne gostiti, ji primešamo sladkor v prahu. S paličnim mešalnikom zmiksamo gozdne sadeže. Skupaj stepamo skuto in gozdne sadeže, nato dodamo čvrsto stepeno smetano in vse skupaj stepemo. Sladoled je gotov. Lahko ga damo v hladilnik, ali takoj ponudimo.
Za torto vse sestavine (piškote, orehe in maslo) v posodi dobro premešamo in damo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Maso dobro potlačimo. Jajca in sladkor zmiksamo. Dodamo vse ostale (sladoled, kislo smetano) sestavine in zmiksamo v homogeno maso. Prelijemo jo na piškotno podlago in damo v pečico.
Pečico predhodno segrejemo na 175°C. Pečemo 40 - 45 minut in sladoledna torta je gotova.
Avtorji: Otroci skupine Pikapolonic, Vrtec Koper, enota Pikapolonica