Pečico prižgi na 200 °C. Na pekač, obložen s peki papirjem, dodaj listnato testo in oblikuj 1 cm rob.
Slani bučni tart s česnovo omako
Sestavine
6
osebe
-
Slani bučni tart
- listnato testo
- olivno olje
- 1 hokaido buča
- 1 rdeča čebula
- rožmarin
- ščepec sol
- ščepec poper
-
Česnova omaka
- 80 g indijski oreščki
- 1 strok česen
- 0,5 žličk paprika v prahu
- ščepec sol
- 1 žlička limonin sok
- 1 žlička jabolčni kis
- 100 ml voda
Priprava
Premaži ga z olivnim oljem, nato pa ga obloži s čim tanjšimi rezinami narezane hokaido buče.
Dodaj še narezano rdečo čebulo, svež rožmarin, sol, poper in vse skupaj prelij z olivnim oljem.
Pekač postavi v pečico za okoli 15-20 minut.
V posodo blenderja dodaj indijske oreščke, česen, papriko v prahu, sol, limonin sok, jabolčni kis, vodo in vse skupaj dobro zmešaj do gladkega.
Prelij po pečenem bučnem tartu in uživaj.