Slani bučni tart s česnovo omako

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Slani bučni tart s česnovo omako image
Težavnost Lahko
Priprava 40 min
Kuhanje 0 min

Sestavine

6 osebe
  • Slani bučni tart

    •   listnato testo
    •   olivno olje
    • 1   hokaido buča
    • 1   rdeča čebula
    •   rožmarin
    •   ščepec sol
    •   ščepec poper
  • Česnova omaka

    • 80   g indijski oreščki
    • 1   strok česen
    • 0,5   žličk paprika v prahu
    •   ščepec sol
    • 1   žlička limonin sok
    • 1   žlička jabolčni kis
    • 100   ml voda

Priprava

  1. Pečico prižgi na 200 °C. Na pekač, obložen s peki papirjem, dodaj listnato testo in oblikuj 1 cm rob.

  2. Premaži ga z olivnim oljem, nato pa ga obloži s čim tanjšimi rezinami narezane hokaido buče.

  3. Dodaj še narezano rdečo čebulo, svež rožmarin, sol, poper in vse skupaj prelij z olivnim oljem.

  4. Pekač postavi v pečico za okoli 15-20 minut.

  5. V posodo blenderja dodaj indijske oreščke, česen, papriko v prahu, sol, limonin sok, jabolčni kis, vodo in vse skupaj dobro zmešaj do gladkega.

  6. Prelij po pečenem bučnem tartu in uživaj.