Preprosto več za vas
Sočni pisani hamburger po ameriško s čevapčiči in karamelizirano čebulo v družbi zeliščnega krompirja in bučk

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

čevapčiči

Čevapčiči Čevapčiči
Nektarina Nektarina2
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik8
Kumara Kumara1
Sladka koruza Sladka koruza
Jajca Jajca2
Zelena paprika Zelena paprika
BBQ omaka BBQ omaka
Belo zelje Belo zelje150 g g
Solni cvet Solni cvet
Zelena solata Zelena solata
Buffalo mozzarella Buffalo mozzarella

karamelizirana čebula

Maslo Maslo25 g g
Čebulni obročki Čebulni obročki250 g g
Timijan Timijan6 g g
Solni cvet Solni cvet

barvni kruhki

Pšenična moka Pšenična moka400 g g
Kvas Kvas15 g g
Sok rdeče pese Sok rdeče pese2 dl dl
Rjavi sladkor Rjavi sladkor20 g g
Maslo Maslo50 g g
Jajca Jajca3
Sol Sol6 g g
Sezamova semena Sezamova semena6 g g

krompir z zelišči

Krompir Krompir3
Bučke Bučke1
Čebula Čebula
Solni cvet Solni cvet
Olje Olje12 ml ml
Mešanica svežih zelišč Mešanica svežih zelišč

Sočni pisani hamburger po ameriško s čevapčiči in karamelizirano čebulo v družbi zeliščnega krompirja in bučk

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(0)

Priprava

Čevapčiči
Paradižnike, nektarine in bivoljo mocarelo narežemo na rezine, papriko očistimo in narežemo na kocke. Čevapčiče na predhodno ogretem žaru ali v ponvi, kamor smo dodali žlico oljčnega olja, na srednji temperaturi pečemo štiri do pet minut z vseh strani, da se hrustljavo zapečejo.

Karamelizirana čebula

Za karamelizirano čebulo stopimo v ponvi maslo, dodamo čebulne obročke, timijan in solni cvet ter dušimo 20 do 25 minut, da postanejo zlato rumene barve.

Barvni kruhki

V posodi zmešamo sok rdeče pese, sladkor in kvas. Premešamo, da se kvas raztopi. Ko se začne kvas peniti, damo v mešalno skledo presejano moko, sol in irsko maslo. Na sredini moke naredimo jamico, vanjo vlijemo sok rdeče pese s kvasom in dve stepeni jajci.
Sestavine zmešamo v testo in ga s kuhalnico ali rokami pet minut gnetemo.
Pregneteno testo stresemo na pomokano delovno površino in ga ponovno gnetemo, da postane mehko in prožno. Prestavimo ga v namaščeno skledo, pokrijemo z bombažno kuhinjsko krpo ali prozorno folijo za živila in pustimo vzhajati, da podvoji volumen.
Vzhajano testo ponovno pregnetemo in oblikujemo kroglice. Položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Ohlapno pokrijemo z naoljeno prozorno folijo in pustimo, da kroglice ponovno vzhajajo ter podvojijo volumen. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Jajce stepemo in ga s čopičem namažemo po kroglicah iz testa. Posujemo s sezamom. Postavimo v pečico in pečemo 12 do 15 minut.
Pečene kruhke prerežemo na polovice, jih popečemo z notranje strani in namažemo z ameriško omako.

Krompir z zelišči

Krompir olupimo in narežemo na krhlje ali rezine. Pokapamo z oljčnim oljem in spečemo na žaru ali v ponvi do hrustljavosti. Solimo in potresemo z zelišči. Bučko operemo in narežemo na rezine. Na hitro z obeh strani popečemo na žaru in posujemo s solnim cvetom.