
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
čevapčiči
Čevapčiči Čevapčiči | |||
Nektarina Nektarina | 2 | ||
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik | 8 | ||
Kumara Kumara | 1 | ||
Sladka koruza Sladka koruza | |||
Jajca Jajca | 2 | ||
Zelena paprika Zelena paprika | |||
BBQ omaka BBQ omaka | |||
Belo zelje Belo zelje | 150 g g | ||
Solni cvet Solni cvet | |||
Zelena solata Zelena solata | |||
Buffalo mozzarella Buffalo mozzarella |
karamelizirana čebula
Maslo Maslo | 25 g g | ||
Čebulni obročki Čebulni obročki | 250 g g | ||
Timijan Timijan | 6 g g | ||
Solni cvet Solni cvet |
barvni kruhki
Pšenična moka Pšenična moka | 400 g g | ||
Kvas Kvas | 15 g g | ||
Sok rdeče pese Sok rdeče pese | 2 dl dl | ||
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 20 g g | ||
Maslo Maslo | 50 g g | ||
Jajca Jajca | 3 | ||
Sol Sol | 6 g g | ||
Sezamova semena Sezamova semena | 6 g g |
krompir z zelišči
Krompir Krompir | 3 | ||
Bučke Bučke | 1 | ||
Čebula Čebula | |||
Solni cvet Solni cvet | |||
Olje Olje | 12 ml ml | ||
Mešanica svežih zelišč Mešanica svežih zelišč |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSočni pisani hamburger po ameriško s čevapčiči in karamelizirano čebulo v družbi zeliščnega krompirja in bučk
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Čevapčiči
Paradižnike, nektarine in bivoljo mocarelo narežemo na rezine, papriko očistimo in narežemo na kocke. Čevapčiče na predhodno ogretem žaru ali v ponvi, kamor smo dodali žlico oljčnega olja, na srednji temperaturi pečemo štiri do pet minut z vseh strani, da se hrustljavo zapečejo.
Karamelizirana čebula
Za karamelizirano čebulo stopimo v ponvi maslo, dodamo čebulne obročke, timijan in solni cvet ter dušimo 20 do 25 minut, da postanejo zlato rumene barve.
Barvni kruhki
V posodi zmešamo sok rdeče pese, sladkor in kvas. Premešamo, da se kvas raztopi. Ko se začne kvas peniti, damo v mešalno skledo presejano moko, sol in irsko maslo. Na sredini moke naredimo jamico, vanjo vlijemo sok rdeče pese s kvasom in dve stepeni jajci.
Sestavine zmešamo v testo in ga s kuhalnico ali rokami pet minut gnetemo.
Pregneteno testo stresemo na pomokano delovno površino in ga ponovno gnetemo, da postane mehko in prožno. Prestavimo ga v namaščeno skledo, pokrijemo z bombažno kuhinjsko krpo ali prozorno folijo za živila in pustimo vzhajati, da podvoji volumen.
Vzhajano testo ponovno pregnetemo in oblikujemo kroglice. Položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Ohlapno pokrijemo z naoljeno prozorno folijo in pustimo, da kroglice ponovno vzhajajo ter podvojijo volumen. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Jajce stepemo in ga s čopičem namažemo po kroglicah iz testa. Posujemo s sezamom. Postavimo v pečico in pečemo 12 do 15 minut.
Pečene kruhke prerežemo na polovice, jih popečemo z notranje strani in namažemo z ameriško omako.
Krompir z zelišči
Krompir olupimo in narežemo na krhlje ali rezine. Pokapamo z oljčnim oljem in spečemo na žaru ali v ponvi do hrustljavosti. Solimo in potresemo z zelišči. Bučko operemo in narežemo na rezine. Na hitro z obeh strani popečemo na žaru in posujemo s solnim cvetom.