Sočni pisani hamburger po ameriško s čevapčiči in karamelizirano čebulo v družbi zeliščnega krompirja in bučk

Sočni pisani hamburger po ameriško s čevapčiči in karamelizirano čebulo v družbi zeliščnega krompirja in bučk image
Težavnost Težko
Priprava 0 min
Kuhanje 2 h

Sestavine

6 število porcij
  • čevapčiči

    •   čevapčiči
    • 2   nektarina
    • 8   češnjev paradižnik
    • 1   kumara
    •   sladka koruza
    • 2   jajca
    •   zelena paprika
    •   bbq omaka
    • 150   g belo zelje
    •   solni cvet
    •   zelena solata
    •   buffalo mozzarella
  • karamelizirana čebula

    • 25   g maslo
    • 250   g čebulni obročki
    • 6   g timijan
    •   solni cvet
  • barvni kruhki

    • 400   g pšenična moka
    • 15   g kvas
    • 2   dl sok rdeče pese
    • 20   g rjavi sladkor
    • 50   g maslo
    • 3   jajca
    • 6   g sol
    • 6   g sezamova semena
  • krompir z zelišči

    • 3   krompir
    • 1   bučke
    •   čebula
    •   solni cvet
    • 12   ml olje
    •   mešanica svežih zelišč

Priprava

    ČevapčičiParadižnike, nektarine in bivoljo mocarelo narežemo na rezine, papriko očistimo in narežemo na kocke. Čevapčiče na predhodno ogretem žaru ali v ponvi, kamor smo dodali žlico oljčnega olja, na srednji temperaturi pečemo štiri do pet minut z vseh strani, da se hrustljavo zapečejo.

    Karamelizirana čebula

    Za karamelizirano čebulo stopimo v ponvi maslo, dodamo čebulne obročke, timijan in solni cvet ter dušimo 20 do 25 minut, da postanejo zlato rumene barve.

    Barvni kruhki

    V posodi zmešamo sok rdeče pese, sladkor in kvas. Premešamo, da se kvas raztopi. Ko se začne kvas peniti, damo v mešalno skledo presejano moko, sol in irsko maslo. Na sredini moke naredimo jamico, vanjo vlijemo sok rdeče pese s kvasom in dve stepeni jajci.Sestavine zmešamo v testo in ga s kuhalnico ali rokami pet minut gnetemo.Pregneteno testo stresemo na pomokano delovno površino in ga ponovno gnetemo, da postane mehko in prožno. Prestavimo ga v namaščeno skledo, pokrijemo z bombažno kuhinjsko krpo ali prozorno folijo za živila in pustimo vzhajati, da podvoji volumen.Vzhajano testo ponovno pregnetemo in oblikujemo kroglice. Položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Ohlapno pokrijemo z naoljeno prozorno folijo in pustimo, da kroglice ponovno vzhajajo ter podvojijo volumen. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Jajce stepemo in ga s čopičem namažemo po kroglicah iz testa. Posujemo s sezamom. Postavimo v pečico in pečemo 12 do 15 minut.Pečene kruhke prerežemo na polovice, jih popečemo z notranje strani in namažemo z ameriško omako.

    Krompir z zelišči

    Krompir olupimo in narežemo na krhlje ali rezine. Pokapamo z oljčnim oljem in spečemo na žaru ali v ponvi do hrustljavosti. Solimo in potresemo z zelišči. Bučko operemo in narežemo na rezine. Na hitro z obeh strani popečemo na žaru in posujemo s solnim cvetom.