Priprava
ČevapčičiParadižnike, nektarine in bivoljo mocarelo narežemo na rezine, papriko očistimo in narežemo na kocke. Čevapčiče na predhodno ogretem žaru ali v ponvi, kamor smo dodali žlico oljčnega olja, na srednji temperaturi pečemo štiri do pet minut z vseh strani, da se hrustljavo zapečejo.
Karamelizirana čebula
Za karamelizirano čebulo stopimo v ponvi maslo, dodamo čebulne obročke, timijan in solni cvet ter dušimo 20 do 25 minut, da postanejo zlato rumene barve.
Barvni kruhki
V posodi zmešamo sok rdeče pese, sladkor in kvas. Premešamo, da se kvas raztopi. Ko se začne kvas peniti, damo v mešalno skledo presejano moko, sol in irsko maslo. Na sredini moke naredimo jamico, vanjo vlijemo sok rdeče pese s kvasom in dve stepeni jajci.Sestavine zmešamo v testo in ga s kuhalnico ali rokami pet minut gnetemo.Pregneteno testo stresemo na pomokano delovno površino in ga ponovno gnetemo, da postane mehko in prožno. Prestavimo ga v namaščeno skledo, pokrijemo z bombažno kuhinjsko krpo ali prozorno folijo za živila in pustimo vzhajati, da podvoji volumen.Vzhajano testo ponovno pregnetemo in oblikujemo kroglice. Položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Ohlapno pokrijemo z naoljeno prozorno folijo in pustimo, da kroglice ponovno vzhajajo ter podvojijo volumen. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Jajce stepemo in ga s čopičem namažemo po kroglicah iz testa. Posujemo s sezamom. Postavimo v pečico in pečemo 12 do 15 minut.Pečene kruhke prerežemo na polovice, jih popečemo z notranje strani in namažemo z ameriško omako.
Krompir z zelišči
Krompir olupimo in narežemo na krhlje ali rezine. Pokapamo z oljčnim oljem in spečemo na žaru ali v ponvi do hrustljavosti. Solimo in potresemo z zelišči. Bučko operemo in narežemo na rezine. Na hitro z obeh strani popečemo na žaru in posujemo s solnim cvetom.