
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Riž Riž | 300 g g | ||
Lignji Lignji | 200 g g | ||
Paradižnik Paradižnik | 100 g g | ||
Kumara Kumara | 1 | ||
Majoneza Majoneza | 15 g g | ||
Gorčica Gorčica | 15 g g | ||
Česen Česen | 2 stroki strok | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Kis Kis | 100 ml ml | ||
Olivno olje Olivno olje | 50 ml ml | ||
Peteršilj Peteršilj | |||
Mlada čebula Mlada čebula | 1 |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSolata z lignji
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Lignje narežemo na kolobarje in jih kuhamo v vreli vodi, približno 5-10 minut. Odcedimo in ohladimo. Zelenjavo narežemo na manjše koščke. Čebulo in česen na drobno nasekljamo. Ohlajenemu rižu primešamo gorčico, majonezo, solimo in popramo, ter dodamo ostale narezane sestavine. Zabelimo še z zeliščnim kisom in oljčnim oljem. Dobro premešamo in postavimo v hladilnik, da se solata dobro ohladi.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili učenci OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica.
Fotografija: Saša D. Škrjanec