
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Riž Riž | 300 g g | |
Lignji Lignji | 200 g g | |
Paradižnik Paradižnik | 100 g g | |
Kumara Kumara | 1 | |
Majoneza Majoneza | 15 g g | |
Gorčica Gorčica | 15 g g | |
Česen Česen | 2 stroki strok | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Kis Kis | 100 ml ml | |
Olivno olje Olivno olje | 50 ml ml | |
Peteršilj Peteršilj | ||
Mlada čebula Mlada čebula | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSolata z lignji
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Lignje narežemo na kolobarje in jih kuhamo v vreli vodi, približno 5-10 minut. Odcedimo in ohladimo. Zelenjavo narežemo na manjše koščke. Čebulo in česen na drobno nasekljamo. Ohlajenemu rižu primešamo gorčico, majonezo, solimo in popramo, ter dodamo ostale narezane sestavine. Zabelimo še z zeliščnim kisom in oljčnim oljem. Dobro premešamo in postavimo v hladilnik, da se solata dobro ohladi.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili učenci OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica.
Fotografija: Saša D. Škrjanec