Solata z lignji

Solata z lignji image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

2 število porcij
    • 300   g riž
    • 200   g lignji
    • 100   g paradižnik
    • 1   kumara
    • 15   g majoneza
    • 15   g gorčica
    • 2   stroki česen
    •   sol
    •   poper
    • 100   ml kis
    • 50   ml olivno olje
    •   peteršilj
    • 1   mlada čebula

Priprava

    Lignje narežemo na kolobarje in jih kuhamo v vreli vodi, približno 5-10 minut. Odcedimo in ohladimo. Zelenjavo narežemo na manjše koščke. Čebulo in česen na drobno nasekljamo. Ohlajenemu rižu primešamo gorčico, majonezo, solimo in popramo, ter dodamo ostale narezane sestavine. Zabelimo še z zeliščnim kisom in oljčnim oljem. Dobro premešamo in postavimo v hladilnik, da se solata dobro ohladi.

    V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

    Recept so pripravili učenci OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica.

    Fotografija: Saša D. Škrjanec