Špinačni vaflji z ocvrtim jajcem in dimljenim lososom
Sestavine
-
- 200 g špinača
- 200 g ovseni kosmiči
- 200 g nepasirana skuta
- 8 kosov bio jajca
- 1 žlička pecilni prašek
- 1 žlica olivno olje
- 1 ščepec sol
- 2 žličk maslo
- 100 g dimljen losos
- 1 ščepec začimbe
- 1 ščepec poper
Priprava
Če uporabljamo svežo špinačo, jo poparimo ali blanširamo, ohladimo in drobno sesekljamo. Če uporabljamo zamrznjeno špinačo, iz nje iztisnemo odvečno tekočino in jo drobno sesekljamo.
Ovsene kosmiče, skuto, jajca in pecilni prašek damo v veliko skledo in z ročnim mešalnikom zmešamo v gladko maso. Dodamo ščepec morske soli in po potrebi dolijemo malo vode, da se zmes razrahlja. V testo dodamo drobno sesekljane špinačne liste.
Predogrejemo pekač za vaflje in ga rahlo namastimo. V pekač za vaflje vlijemo zajemalko testa in ga pečemo, dokler se ne zapeče zlato rjavo in hrustljavo. Ta korak ponavljamo, dokler ne porabimo vsega testa. Pečene vaflje ohranjamo tople.
V ponvi segrejemo nekaj masla. V ponev previdno dodamo jajca in jih na nizki temperaturi pražimo, dokler se beljaki ne strdijo, rumenjaki pa so še vedno tekoči. Začinimo z malo soli in popra.
Vsak špinačni vafelj položimo na krožnik. Na vsak vafelj položimo ocvrto jajce. Okrasimo z dimljenim lososom in svežimi zelišči/začimbami. Po želji lahko postrežemo še svež češnjev paradižnik in okusno zeliščno skuto.