Sušipadek

Sušipadek image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

2 osebe
    • 100   g sir trdi
    • 40   g šunka
    • 50   g solata
    • 300   g pire krompir
    • 140   g jajca
    • 20   g bela moka
    • 60   g drobtine
    • 2   g dimljena paprika v prahu
    • 2   dl olje

Priprava

    Na mizo razgrnemo plastično folijo in nanjo v obliki pravokotnika položimo liste solate, tako da se popolnoma prekrivajo. Nato nanjo namažemo 1 cm debelo plast pire krompirja in nanj položimo rezine sira. Po sredini naložimo še rezine šunke. Folijo malce pridvignemo in začnemo zvijati sushi. Zvijamo ga previdno, da se vsebina ne razdre. Na koncu sushi razrežemo na 5 cm dolge valje in ga damo v hladilnik.

    Pripravimo sestavine za paniranje. Razžvrkljamo jajci. Najprej damo sushi v moko, potem v jajca in na koncu v drobtine. V drobtine lahko dodamo dimljeno papriko. Postopek ponovimo dvakrat.

    Sushi nato postavimo za 20 minut v skrinjo, da se strdi. Delno zamrznjen sushi cvremo približno 5 minut na vsaki strani. Ocvrtega serviramo z omako po naši izbiri (npr. s tatarsko omako). Sushipadek je najboljši postrežen še topel.

    Avtorica: Kaja Dragan, Grm Novo mesto - Center biotehnike in turizma