
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Sir
Sir (trdi) | 100 g g | ||
Šunka Šunka | 40 g g | ||
Solata Solata | 50 g g | ||
Pire krompir Pire krompir | 300 g g | ||
Jajca Jajca | 140 g g | ||
Bela moka Bela moka | 20 g g | ||
Drobtine Drobtine | 60 g g | ||
Dimljena paprika
Dimljena paprika (v prahu) | 2 g g | ||
Olje Olje | 2 dl dl |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSušipadek
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Na mizo razgrnemo plastično folijo in nanjo v obliki pravokotnika položimo liste solate, tako da se popolnoma prekrivajo. Nato nanjo namažemo 1 cm debelo plast pire krompirja in nanj položimo rezine sira. Po sredini naložimo še rezine šunke. Folijo malce pridvignemo in začnemo zvijati sushi. Zvijamo ga previdno, da se vsebina ne razdre. Na koncu sushi razrežemo na 5 cm dolge valje in ga damo v hladilnik.
Pripravimo sestavine za paniranje. Razžvrkljamo jajci. Najprej damo sushi v moko, potem v jajca in na koncu v drobtine. V drobtine lahko dodamo dimljeno papriko. Postopek ponovimo dvakrat.
Sushi nato postavimo za 20 minut v skrinjo, da se strdi. Delno zamrznjen sushi cvremo približno 5 minut na vsaki strani. Ocvrtega serviramo z omako po naši izbiri (npr. s tatarsko omako). Sushipadek je najboljši postrežen še topel.
Avtorica: Kaja Dragan, Grm Novo mesto - Center biotehnike in turizma