Preprosto več za vas
Sušipadek

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Sir Sir
(trdi)
100 g g
Šunka Šunka40 g g
Solata Solata50 g g
Pire krompir Pire krompir300 g g
Jajca Jajca140 g g
Bela moka Bela moka20 g g
Drobtine Drobtine60 g g
Dimljena paprika Dimljena paprika
(v prahu)
2 g g
Olje Olje2 dl dl

Sušipadek

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(7)

Priprava

Na mizo razgrnemo plastično folijo in nanjo v obliki pravokotnika položimo liste solate, tako da se popolnoma prekrivajo. Nato nanjo namažemo 1 cm debelo plast pire krompirja in nanj položimo rezine sira. Po sredini naložimo še rezine šunke. Folijo malce pridvignemo in začnemo zvijati sushi. Zvijamo ga previdno, da se vsebina ne razdre. Na koncu sushi razrežemo na 5 cm dolge valje in ga damo v hladilnik.

Pripravimo sestavine za paniranje. Razžvrkljamo jajci. Najprej damo sushi v moko, potem v jajca in na koncu v drobtine. V drobtine lahko dodamo dimljeno papriko. Postopek ponovimo dvakrat.

Sushi nato postavimo za 20 minut v skrinjo, da se strdi. Delno zamrznjen sushi cvremo približno 5 minut na vsaki strani. Ocvrtega serviramo z omako po naši izbiri (npr. s tatarsko omako). Sushipadek je najboljši postrežen še topel.

Avtorica: Kaja Dragan, Grm Novo mesto - Center biotehnike in turizma