V večji posodi zavremo osoljeno vodo. Tagliatelle skuhamo v skladu z navodili na embalaži, dokler ne postanejo al dente. Testenine odcedimo in jih umaknemo na stran.
Tigrove kozice s paradižnikovim konfitom, ajvarjem in tagliatelli
Sestavine
-
- 16 tigrove kozice
- 250 g široki rezanci
- 2 žlice ekstra deviško oljčno olje
- 1 čebula
- 3 stroki česen
- 400 g paradižnikov konfit
- 2 žlice ajvar
- 1 žlička origano
- sol
- poper
- rezine limone
Priprava
V ponvi na srednji temperaturi segrejemo 2 žlici olivnega olja. Dodamo na kocke narezano čebulo in jo pražimo, dokler ne postane steklena. Dodamo sesekljan česen in ga pražimo približno 30 sekund, da zadiši. V ponev dodamo paradižnikovo mezgo (olupljen paradižnik) in jo segrejemo. Dodamo ajvar in origano ter po okusu začinimo s soljo in poprom. Paradižnike pustimo vreti približno 5 minut.
V ločeni ponvi na srednji temperaturi segrejemo nekaj olivnega olja. V ponev položimo tigrove kozice in jih na vsaki strani pečemo približno 2-3 minute, da postanejo rožnate in kuhane. Začinimo s soljo in poprom. Zmešamo kuhane tagliatelle s paradižnikovim konfitom in jih razdelimo na štiri krožnike. Na rezance položimo ocvrte tigrove kozice. Okrasimo s svežim peteršiljem ali baziliko. Po želji postrežemo z limoninimi rezinami.