Tigrove kozice s paradižnikovim konfitom, ajvarjem in tagliatelli

Tigrove kozice s paradižnikovim konfitom, ajvarjem in tagliatelli image
Težavnost Srednje
Priprava 25 min
Kuhanje 0 min

Sestavine

4 osebe
    • 16   tigrove kozice
    • 250   g široki rezanci
    • 2   žlice ekstra deviško oljčno olje
    • 1   čebula
    • 3   stroki česen
    • 400   g paradižnikov konfit
    • 2   žlice ajvar
    • 1   žlička origano
    •   sol
    •   poper
    •   rezine limone

Priprava

  1. V večji posodi zavremo osoljeno vodo. Tagliatelle skuhamo v skladu z navodili na embalaži, dokler ne postanejo al dente. Testenine odcedimo in jih umaknemo na stran.

  2. V ponvi na srednji temperaturi segrejemo 2 žlici olivnega olja. Dodamo na kocke narezano čebulo in jo pražimo, dokler ne postane steklena. Dodamo sesekljan česen in ga pražimo približno 30 sekund, da zadiši. V ponev dodamo paradižnikovo mezgo (olupljen paradižnik) in jo segrejemo. Dodamo ajvar in origano ter po okusu začinimo s soljo in poprom. Paradižnike pustimo vreti približno 5 minut.

  3. V ločeni ponvi na srednji temperaturi segrejemo nekaj olivnega olja. V ponev položimo tigrove kozice in jih na vsaki strani pečemo približno 2-3 minute, da postanejo rožnate in kuhane. Začinimo s soljo in poprom. Zmešamo kuhane tagliatelle s paradižnikovim konfitom in jih razdelimo na štiri krožnike. Na rezance položimo ocvrte tigrove kozice. Okrasimo s svežim peteršiljem ali baziliko. Po želji postrežemo z limoninimi rezinami.

Hranilne vrednosti

Kcal 402
Proteini (g) 17
Ogljikovi hidrati (g) 96
Maščobe (g) 14
Kj 1684