Tiramisu z espresso sladoledom in karameliziranim kumkvatom

Tiramisu z espresso sladoledom in karameliziranim kumkvatom image
Težavnost Lahko
Priprava 5 min
Kuhanje 5 min

Sestavine

1 število pekačev
    • 1   paket tiramisu
    • 1   paket kumkvat
    • 1   kos pomaranča
    • 50   g sladkor
    • 400   ml espresso sladoled

Priprava

  1. Kumkvat narežemo na rezine. V ponvi s premazom proti sprijemanju na srednjem ognju karameliziramo sladkor do zlato rjave barve, prelijemo s pomarančnim sokom in dodamo rezine kumkvatov.

  2. Vse skupaj kuhamo približno 2 minuti, nato pa pustimo, da se ohladi v manjši posodi.

  3. Pripravimo 4 krožnike. Na vsak krožnik damo porcijo tiramisuja, dodamo kepico espresso sladoleda na osebo in na koncu poleg sladoleda razporedimo karameliziran kumkvat.

  4. Okrasimo s semeni granatnega jabolka.