Z modelom za torte (premer 20 cm) izrežemo oblate na 20 cm.
Vanilijeva-straciatellna torta
Sestavine
-
- 3 kosov oblat
- 400 g čokoladni namaz
- 600 g maskarpone sir
- 600 g smetana za stepanje
- 100 g sladkor
- 2 vrečke vanilijev sladkor
- 3 vrečke utrjevalec za smetano
- 2 žličk vanilijev strok
- 1 ščepec sol
-
Dekoracija
- 100 g bela čokolada
- velikonočni jajčki
- mrvice
- meta
Priprava
Za nadev: odpremo kozarec s čokoladnim namazom in ga postavimo v posodo z vročo vodo (ne zavremo), da se čokolada zmehča.
Maskarpone in smetano damo v kuhinjski aparat in ju na najnižji stopnji zmešamo do gladkega. Dodamo sladkor, sol, vanilijo in utrjevalec smetane ter stepamo pri visoki hitrosti, dokler ne postane čvrsta. Pazimo, da mešanice ne stepamo predolgo, sicer se bo sesedla.
Medtem čokoladna jajca narežemo na majhne koščke. Na koncu z roko vmešamo kremo iz smetane in maskarpone sira. S straciatella kremo napolnimo brizgalno vrečko z velikim tulcem.
Na vse tri oblate do roba namažemo velik sloj čokoladnega namaza. Na 2 oblati namažemo 3/4 straciatella kreme in ju položimo eno na drugo. Na vrh položimo zadnjo oblato in s preostalo kremo oblikujemo rob.
Torto postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro.
Medtem pripravimo dekoracijo. Belo čokolado raztopimo na štedilniku, jo na tanko razmažemo po peki papirju, okrasimo z mrvicami in pustimo v hladilniku, da se strdi.
Odvijemo velikonočna jajčka in natrgamo nekaj listov mete. Torto vzamemo iz hladilnika, ohlajeno čokolado nalomimo na večje kose in z njo prekrijemo kremni rob.