Preprosto več za vas
Veganska boranja

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Stopite v nove dimenzije okusov in razvajajte svoje brbončice z veganskimi recepti. Gašper bo v rubriki Vegansko gurmansko za vas pripravil vsako soboto okusne veganske jedi, enkrat na mesec pa tudi brezglutensko. Dober tek!

Sestavine

Olivno olje Olivno olje1 žlice žlica
Šalotka Šalotka2
Česen Česen
(strok)
1
Belo vino Belo vino80 ml ml
Stročji fižol Stročji fižol
(narezan)
500 g g
Sol Sol0,5 žličk žlička
Poper Poper
(ščepec)
Mleta paprika Mleta paprika1 žličk žlička
Paradižnikova mezga Paradižnikova mezga100 ml ml
Rožmarin Rožmarin
(svež)
Svež timijan Svež timijan

Veganska boranja

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

V posodo za kuhanje dodaj olivno olje, narezani šalotki in prepraži.

Dodaj zdrobljen strok česna in prepraži.

Vse skupaj prelij z belim vinom in dobro pokuhaj.

Nato pa dodaj narezan stročji fižol, sol, poper, papriko v prahu, paradižnikovo mezgo, prelij z nekaj vode (500-1000 ml) in dobro premešaj.

Na koncu pa še dodaj svež rožmarin, svež timijan, zavri in vse skupaj kuhaj okoli 30-60 minut.