Veganska boranja

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Veganska boranja image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

2 osebe
    • 1   žlica olivno olje
    • 2   šalotka
    • 1   česen strok
    • 80   ml belo vino
    • 500   g stročji fižol narezan
    • 0,5   žličk sol
    •   poper ščepec
    • 1   žlička mleta paprika
    • 100   ml paradižnikova mezga
    •   rožmarin svež
    •   svež timijan

Priprava

    V posodo za kuhanje dodaj olivno olje, narezani šalotki in prepraži.

    Dodaj zdrobljen strok česna in prepraži.

    Vse skupaj prelij z belim vinom in dobro pokuhaj.

    Nato pa dodaj narezan stročji fižol, sol, poper, papriko v prahu, paradižnikovo mezgo, prelij z nekaj vode (500-1000 ml) in dobro premešaj.

    Na koncu pa še dodaj svež rožmarin, svež timijan, zavri in vse skupaj kuhaj okoli 30-60 minut.