
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Stopite v nove dimenzije okusov in razvajajte svoje brbončice z veganskimi recepti. Gašper bo v rubriki Vegansko gurmansko za vas pripravil vsako soboto okusne veganske jedi, enkrat na mesec pa tudi brezglutensko. Dober tek!
Sestavine
Olivno olje Olivno olje | 1 žlice žlica | |
Šalotka Šalotka | 2 | |
Česen
Česen (strok) | 1 | |
Belo vino Belo vino | 80 ml ml | |
Stročji fižol
Stročji fižol (narezan) | 500 g g | |
Sol Sol | 0,5 žličk žlička | |
Poper
Poper (ščepec) | ||
Mleta paprika Mleta paprika | 1 žličk žlička | |
Paradižnikova mezga Paradižnikova mezga | 100 ml ml | |
Rožmarin
Rožmarin (svež) | ||
Svež timijan Svež timijan |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVeganska boranja
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V posodo za kuhanje dodaj olivno olje, narezani šalotki in prepraži.
Dodaj zdrobljen strok česna in prepraži.
Vse skupaj prelij z belim vinom in dobro pokuhaj.
Nato pa dodaj narezan stročji fižol, sol, poper, papriko v prahu, paradižnikovo mezgo, prelij z nekaj vode (500-1000 ml) in dobro premešaj.
Na koncu pa še dodaj svež rožmarin, svež timijan, zavri in vse skupaj kuhaj okoli 30-60 minut.