
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Mandlji Mandlji | 150 g g | |
Ovseni kosmiči
Ovseni kosmiči (brezglutenski) | 45 g g | |
Datlji Datlji | 2 | |
Sol Sol | 1 g g | |
Mleti ingver Mleti ingver | 16 g g | |
Brezglutenska moka Brezglutenska moka | 120 g g | |
Kokosovo olje Kokosovo olje | 56 g g | |
Agavin sirup Agavin sirup | 60 ml ml | |
Pire iz buče Pire iz buče | 400 g g | |
Koruzni škrob Koruzni škrob | 22 g g | |
Kokosov napitek Kokosov napitek | 180 ml ml | |
Sladkor Sladkor | 48 g g | |
Začimbe za medenjake Začimbe za medenjake | 18 g g | |
Veganska smetana za stepanje Veganska smetana za stepanje | ||
Pekani Pekani |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVeganska brezglutenska bučna pita
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Prižgi pečico na 175° C. Za dno pite v multipraktik, ali blender, stresi mandlje, ovsene kosmiče, datlje, sol in ingver v prahu. Dobro zmešaj. Dodaj brezglutensko moko in zmešaj. Nato dodaj kokosovo olje in agavin sirup, zmešaj. Maso za dno prestavi na pekač za pito, oblikuj dno in strani, ter jo preluknjaj po dnu z vilicami. Dno pite peci 10 minut. Ko je dno pečeno, ga odstavi na stran in rahlo ohladi. Za nadev potrebuješ bučni pire, koruzni škrob, kokosovo mleko, agavin sirup in začimbe. Vse sestavine stresi v multipraktik, ali blender, ter zmešaj. Nadev za pito prestavi v pekač. Pito peci okoli 30-40 minut, na 175 °C. Ko je pita pečena, jo vzemi iz pečice in postavi na stran, da se popolnoma hladi. Nato pa jo postavi v hladilnik čez noč. Po želji piti dodaj vegansko smetano za stepanje in pekan orehe. Pita zdrži v hladilniku okoli 4 - 5 dni.