Preprosto več za vas
Veganska brezglutenska bučna pita

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Stopite v nove dimenzije okusov in razvajajte svoje brbončice z veganskimi recepti. Gašper bo v rubriki Vegansko gurmansko za vas pripravil vsako soboto okusne veganske jedi, enkrat na mesec pa tudi brezglutensko. Dober tek!

Sestavine

Mandlji Mandlji150 g g
Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči
(brezglutenski)
45 g g
Datlji Datlji2
Sol Sol1 g g
Mleti ingver Mleti ingver16 g g
Brezglutenska moka Brezglutenska moka120 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje56 g g
Agavin sirup Agavin sirup60 ml ml
Pire iz buče Pire iz buče400 g g
Koruzni škrob Koruzni škrob22 g g
Kokosov napitek Kokosov napitek180 ml ml
Sladkor Sladkor48 g g
Začimbe za medenjake Začimbe za medenjake18 g g
Veganska smetana za stepanje Veganska smetana za stepanje
Pekani Pekani

Veganska brezglutenska bučna pita

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(2)

Priprava

Prižgi pečico na 175° C. Za dno pite v multipraktik, ali blender, stresi mandlje, ovsene kosmiče, datlje, sol in ingver v prahu. Dobro zmešaj. Dodaj brezglutensko moko in zmešaj. Nato dodaj kokosovo olje in agavin sirup, zmešaj. Maso za dno prestavi na pekač za pito, oblikuj dno in strani, ter jo preluknjaj po dnu z vilicami. Dno pite peci 10 minut. Ko je dno pečeno, ga odstavi na stran in rahlo ohladi. Za nadev potrebuješ bučni pire, koruzni škrob, kokosovo mleko, agavin sirup in začimbe. Vse sestavine stresi v multipraktik, ali blender, ter zmešaj. Nadev za pito prestavi v pekač. Pito peci okoli 30-40 minut, na 175 °C. Ko je pita pečena, jo vzemi iz pečice in postavi na stran, da se popolnoma hladi. Nato pa jo postavi v hladilnik čez noč. Po želji piti dodaj vegansko smetano za stepanje in pekan orehe. Pita zdrži v hladilniku okoli 4 - 5 dni.