Veganska brezglutenska bučna pita

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Veganska brezglutenska bučna pita image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

1 število pekačev
    • 150   g mandlji
    • 45   g ovseni kosmiči brezglutenski
    • 2   datlji
    • 1   g sol
    • 16   g mleti ingver
    • 120   g brezglutenska moka
    • 56   g kokosovo olje
    • 60   ml agavin sirup
    • 400   g pire iz buče
    • 22   g koruzni škrob
    • 180   ml kokosov napitek
    • 48   g sladkor
    • 18   g začimbe za medenjake
    •   veganska smetana za stepanje
    •   pekani

Priprava

    Prižgi pečico na 175° C. Za dno pite v multipraktik, ali blender, stresi mandlje, ovsene kosmiče, datlje, sol in ingver v prahu. Dobro zmešaj. Dodaj brezglutensko moko in zmešaj. Nato dodaj kokosovo olje in agavin sirup, zmešaj. Maso za dno prestavi na pekač za pito, oblikuj dno in strani, ter jo preluknjaj po dnu z vilicami. Dno pite peci 10 minut. Ko je dno pečeno, ga odstavi na stran in rahlo ohladi. Za nadev potrebuješ bučni pire, koruzni škrob, kokosovo mleko, agavin sirup in začimbe. Vse sestavine stresi v multipraktik, ali blender, ter zmešaj. Nadev za pito prestavi v pekač. Pito peci okoli 30-40 minut, na 175 °C. Ko je pita pečena, jo vzemi iz pečice in postavi na stran, da se popolnoma hladi. Nato pa jo postavi v hladilnik čez noč. Po želji piti dodaj vegansko smetano za stepanje in pekan orehe. Pita zdrži v hladilniku okoli 4 - 5 dni.