Veganska jabolčna pita

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Veganska jabolčna pita image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

1 število pekačev
  • ovseno dno za pito

    • 140   g ovseni kosmiči
    • 12   g kokosov sladkor
    • 3   g sol
    • 60   ml kokosovo olje
    • 20   ml voda
  • masa za jabolčno pito

    • 4   jabolka
    • 55   g kokosov sladkor
    • 4   g cimet
    • 3   g sol
    • 1   vanilijev strok
    •   limonin sok
    • 12   ml kokosovo olje

Priprava

    V multipraktik dodaj ovsene kosmiče in zmešaj. Nato dodaj kokosov sladkor in sol, zmešaj. Dodaj kokosovo olje in zmešaj. Dobiti moraš drobljivo zmes. Na koncu še dodaj mrzlo vodo in oblikuj testo. Testo oz. dno za pito prestavi v pekač za pito in oblikuj dno. Pečico prižgi na 180 °C. V večjo posodo dodaj narezana jabolka, kokosov sladkor, cimet, sol, limonin sok in kokosovo olje. Premešaj in pusti stati 10 minut. Marinirana jabolka odcedi v posodo za kuhanje. Posodo postavi na štedilnik in kuhaj toliko časa, dokler se omaka ne zgosti in zmanjša za polovico. Narezana jabolka postavi v pekač za pito. Začni od strani in nato vse do sredine. Prelij s kuhano omako, pusti 2 žlici tekočine za na konec. Jabolčno pito postavi v pečico za 30-45 minut. Ko je jabolčna pita pečeno jo vzemi iz pečice, premaži z preostalo omako in pusti stati 10 minut. Jabolčno pito serviraj še toplo.