
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
ovseno dno za pito
Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči | 140 g g | |
Kokosov sladkor Kokosov sladkor | 12 g g | |
Sol Sol | 3 g g | |
Kokosovo olje Kokosovo olje | 60 ml ml | |
Voda Voda | 20 ml ml |
masa za jabolčno pito
Jabolka Jabolka | 4 | |
Kokosov sladkor Kokosov sladkor | 55 g g | |
Cimet Cimet | 4 g g | |
Sol Sol | 3 g g | |
Vanilijev strok Vanilijev strok | 1 | |
Limonin sok Limonin sok | ||
Kokosovo olje Kokosovo olje | 12 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVeganska jabolčna pita
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V multipraktik dodaj ovsene kosmiče in zmešaj. Nato dodaj kokosov sladkor in sol, zmešaj. Dodaj kokosovo olje in zmešaj. Dobiti moraš drobljivo zmes. Na koncu še dodaj mrzlo vodo in oblikuj testo. Testo oz. dno za pito prestavi v pekač za pito in oblikuj dno. Pečico prižgi na 180 °C. V večjo posodo dodaj narezana jabolka, kokosov sladkor, cimet, sol, limonin sok in kokosovo olje. Premešaj in pusti stati 10 minut. Marinirana jabolka odcedi v posodo za kuhanje. Posodo postavi na štedilnik in kuhaj toliko časa, dokler se omaka ne zgosti in zmanjša za polovico. Narezana jabolka postavi v pekač za pito. Začni od strani in nato vse do sredine. Prelij s kuhano omako, pusti 2 žlici tekočine za na konec. Jabolčno pito postavi v pečico za 30-45 minut. Ko je jabolčna pita pečeno jo vzemi iz pečice, premaži z preostalo omako in pusti stati 10 minut. Jabolčno pito serviraj še toplo.