Preprosto več za vas
Veganska jabolčna pita

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Stopite v nove dimenzije okusov in razvajajte svoje brbončice z veganskimi recepti. Gašper bo v rubriki Vegansko gurmansko za vas pripravil vsako soboto okusne veganske jedi, enkrat na mesec pa tudi brezglutensko. Dober tek!

Sestavine

ovseno dno za pito

Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči140 g g
Kokosov sladkor Kokosov sladkor12 g g
Sol Sol3 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje60 ml ml
Voda Voda20 ml ml

masa za jabolčno pito

Jabolka Jabolka4
Kokosov sladkor Kokosov sladkor55 g g
Cimet Cimet4 g g
Sol Sol3 g g
Vanilijev strok Vanilijev strok1
Limonin sok Limonin sok
Kokosovo olje Kokosovo olje12 ml ml

Veganska jabolčna pita

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(1)

Priprava

V multipraktik dodaj ovsene kosmiče in zmešaj. Nato dodaj kokosov sladkor in sol, zmešaj. Dodaj kokosovo olje in zmešaj. Dobiti moraš drobljivo zmes. Na koncu še dodaj mrzlo vodo in oblikuj testo. Testo oz. dno za pito prestavi v pekač za pito in oblikuj dno. Pečico prižgi na 180 °C. V večjo posodo dodaj narezana jabolka, kokosov sladkor, cimet, sol, limonin sok in kokosovo olje. Premešaj in pusti stati 10 minut. Marinirana jabolka odcedi v posodo za kuhanje. Posodo postavi na štedilnik in kuhaj toliko časa, dokler se omaka ne zgosti in zmanjša za polovico. Narezana jabolka postavi v pekač za pito. Začni od strani in nato vse do sredine. Prelij s kuhano omako, pusti 2 žlici tekočine za na konec. Jabolčno pito postavi v pečico za 30-45 minut. Ko je jabolčna pita pečeno jo vzemi iz pečice, premaži z preostalo omako in pusti stati 10 minut. Jabolčno pito serviraj še toplo.