Preprosto več za vas
Veganski čokoladno lešnikov namaz

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Stopite v nove dimenzije okusov in razvajajte svoje brbončice z veganskimi recepti. Gašper bo v rubriki Vegansko gurmansko za vas pripravil vsako soboto okusne veganske jedi, enkrat na mesec pa tudi brezglutensko. Dober tek!

Sestavine

Lešniki Lešniki300 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje24 ml ml
Kokosov sladkor Kokosov sladkor100 g g
Kakav Kakav30 g g
Vanilijev strok Vanilijev strok
Sol Sol1 g g

Veganski čokoladno lešnikov namaz

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Pečico prižgi na 175 °C in obloži pekač s peki papirjem. Dodaj lešnike in postavi v pečico za 10-12 minut. Lešnike rahlo ohladi, jih postavi na krpo, zavij in "masiraj" toliko časa, dokler se večinoma lupine ne odstrani. V multipraktik dodaj kokosov sladkor in zmešaj. Postavi na stran. V multipraktik dodaj lešnike in mešaj 5-15 minut oz. dokler ne dobiš kremastega lešnikovega masla. Na vsake toliko časa multipraktik ustavi in postrgaj po straneh. Nato dodaj olje in mešaj 1 minuto. Dodaj kokosov sladkor, vanilijo in sol. Zmešaj. Domač lešnikov namaz hrani v hladilniku do 1 meseca. Pred serviranjem pa ga postavi za nekaj minut na sobno temperaturo ali pa v mikrovalovno pečico za 10-20 sekund, da postane spet kremasto.