Veganski čokoladno lešnikov namaz

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Veganski čokoladno lešnikov namaz image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število kozarcev
    • 300   g lešniki
    • 24   ml kokosovo olje
    • 100   g kokosov sladkor
    • 30   g kakav
    •   vanilijev strok
    • 1   g sol

Priprava

    Pečico prižgi na 175 °C in obloži pekač s peki papirjem. Dodaj lešnike in postavi v pečico za 10-12 minut. Lešnike rahlo ohladi, jih postavi na krpo, zavij in "masiraj" toliko časa, dokler se večinoma lupine ne odstrani. V multipraktik dodaj kokosov sladkor in zmešaj. Postavi na stran. V multipraktik dodaj lešnike in mešaj 5-15 minut oz. dokler ne dobiš kremastega lešnikovega masla. Na vsake toliko časa multipraktik ustavi in postrgaj po straneh. Nato dodaj olje in mešaj 1 minuto. Dodaj kokosov sladkor, vanilijo in sol. Zmešaj. Domač lešnikov namaz hrani v hladilniku do 1 meseca. Pred serviranjem pa ga postavi za nekaj minut na sobno temperaturo ali pa v mikrovalovno pečico za 10-20 sekund, da postane spet kremasto.