Pečico prižgi na 175 °C in obloži pekač s peki papirjem. Dodaj lešnike in postavi v pečico za 10-12 minut. Lešnike rahlo ohladi, jih postavi na krpo, zavij in "masiraj" toliko časa, dokler se večinoma lupine ne odstrani. V multipraktik dodaj kokosov sladkor in zmešaj. Postavi na stran. V multipraktik dodaj lešnike in mešaj 5-15 minut oz. dokler ne dobiš kremastega lešnikovega masla. Na vsake toliko časa multipraktik ustavi in postrgaj po straneh. Nato dodaj olje in mešaj 1 minuto. Dodaj kokosov sladkor, vanilijo in sol. Zmešaj. Domač lešnikov namaz hrani v hladilniku do 1 meseca. Pred serviranjem pa ga postavi za nekaj minut na sobno temperaturo ali pa v mikrovalovno pečico za 10-20 sekund, da postane spet kremasto.
Veganski čokoladno lešnikov namaz
Sestavine
1
število kozarcev
-
- 300 g lešniki
- 24 ml kokosovo olje
- 100 g kokosov sladkor
- 30 g kakav
- vanilijev strok
- 1 g sol