
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Lešniki Lešniki | 300 g g | ||
Kokosovo olje Kokosovo olje | 24 ml ml | ||
Kokosov sladkor Kokosov sladkor | 100 g g | ||
Kakav Kakav | 30 g g | ||
Vanilijev strok Vanilijev strok | |||
Sol Sol | 1 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamVeganski čokoladno lešnikov namaz
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico prižgi na 175 °C in obloži pekač s peki papirjem. Dodaj lešnike in postavi v pečico za 10-12 minut. Lešnike rahlo ohladi, jih postavi na krpo, zavij in "masiraj" toliko časa, dokler se večinoma lupine ne odstrani. V multipraktik dodaj kokosov sladkor in zmešaj. Postavi na stran. V multipraktik dodaj lešnike in mešaj 5-15 minut oz. dokler ne dobiš kremastega lešnikovega masla. Na vsake toliko časa multipraktik ustavi in postrgaj po straneh. Nato dodaj olje in mešaj 1 minuto. Dodaj kokosov sladkor, vanilijo in sol. Zmešaj. Domač lešnikov namaz hrani v hladilniku do 1 meseca. Pred serviranjem pa ga postavi za nekaj minut na sobno temperaturo ali pa v mikrovalovno pečico za 10-20 sekund, da postane spet kremasto.