V posodi zavri vodo, dodaj kvinojo in kuhaj 15-20 minut. Pečico prižgi na 175 °C in obloži pekač s peki papirjem. Fižol dobro operi in osuši. Prestavi ga na pekač in postavi v pečico za 15 minut.Po 15 minutah fižol vzemi iz pečice in ji povečaj temperaturo na 190 °C. V manjši ponvi segrej 30 ml olja (ali vode), dodaj česen, čebulo in praži okoli 2-3 minute. V multipraktik dodaj fižol, česen, čebulo, sol, poper, kvinojo, veganski parmezan, paradižnikovo mezgo, svežo baziliko, sojino omako in zmešaj. Vzemi 1+1/2 žlice mase in oblikuj čufte (približno 10-12 kroglic). Postavi jih v hladilnik za 15 minut. V večji ponvi segrej nekaj olja, dodaj čufte in praži nekaj minut. Nato pa jih postavi v pečico in jih peci okoli 20-30 minut. Postrezi jih s paradižnikovo omako.
Veganski čufti
Sestavine
2
število porcij
-
- 57 g kvinoja
- fižol pločevinka
- 30 ml olje
- 3 stroki česen
- 80 g čebula
- 1 g sol
- bazilika
- 2 g poper
- 40 g veganski parmezan
- 15 g pasiran paradižnik
- 20 ml sojina omaka