Veganski čufti

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Veganski čufti image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 2 h

Sestavine

2 število porcij
    • 57   g kvinoja
    •   fižol pločevinka
    • 30   ml olje
    • 3   stroki česen
    • 80   g čebula
    • 1   g sol
    •   bazilika
    • 2   g poper
    • 40   g veganski parmezan
    • 15   g pasiran paradižnik
    • 20   ml sojina omaka

Priprava

    V posodi zavri vodo, dodaj kvinojo in kuhaj 15-20 minut. Pečico prižgi na 175 °C in obloži pekač s peki papirjem. Fižol dobro operi in osuši. Prestavi ga na pekač in postavi v pečico za 15 minut.Po 15 minutah fižol vzemi iz pečice in ji povečaj temperaturo na 190 °C. V manjši ponvi segrej 30 ml olja (ali vode), dodaj česen, čebulo in praži okoli 2-3 minute. V multipraktik dodaj fižol, česen, čebulo, sol, poper, kvinojo, veganski parmezan, paradižnikovo mezgo, svežo baziliko, sojino omako in zmešaj. Vzemi 1+1/2 žlice mase in oblikuj čufte (približno 10-12 kroglic). Postavi jih v hladilnik za 15 minut. V večji ponvi segrej nekaj olja, dodaj čufte in praži nekaj minut. Nato pa jih postavi v pečico in jih peci okoli 20-30 minut. Postrezi jih s paradižnikovo omako.