Preprosto več za vas
Veganski čufti

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Stopite v nove dimenzije okusov in razvajajte svoje brbončice z veganskimi recepti. Gašper bo v rubriki Vegansko gurmansko za vas pripravil vsako soboto okusne veganske jedi, enkrat na mesec pa tudi brezglutensko. Dober tek!

Sestavine

Kvinoja Kvinoja57 g g
Fižol Fižol
(pločevinka)
Olje Olje30 ml ml
Česen Česen3 stroki strok
Čebula Čebula80 g g
Sol Sol1 g g
Bazilika Bazilika
Poper Poper2 g g
Veganski parmezan Veganski parmezan40 g g
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik15 g g
Sojina omaka Sojina omaka20 ml ml

Veganski čufti

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(1)

Priprava

V posodi zavri vodo, dodaj kvinojo in kuhaj 15-20 minut. Pečico prižgi na 175 °C in obloži pekač s peki papirjem. Fižol dobro operi in osuši. Prestavi ga na pekač in postavi v pečico za 15 minut.Po 15 minutah fižol vzemi iz pečice in ji povečaj temperaturo na 190 °C. V manjši ponvi segrej 30 ml olja (ali vode), dodaj česen, čebulo in praži okoli 2-3 minute. V multipraktik dodaj fižol, česen, čebulo, sol, poper, kvinojo, veganski parmezan, paradižnikovo mezgo, svežo baziliko, sojino omako in zmešaj. Vzemi 1+1/2 žlice mase in oblikuj čufte (približno 10-12 kroglic). Postavi jih v hladilnik za 15 minut. V večji ponvi segrej nekaj olja, dodaj čufte in praži nekaj minut. Nato pa jih postavi v pečico in jih peci okoli 20-30 minut. Postrezi jih s paradižnikovo omako.