Priprava
V posodi zavri vodo, dodaj kvinojo in kuhaj 15-20 minut. Pečico prižgi na 175 °C in obloži pekač s peki papirjem. Fižol dobro operi in osuši. Prestavi ga na pekač in postavi v pečico za 15 minut.Po 15 minutah fižol vzemi iz pečice in ji povečaj temperaturo na 190 °C. V manjši ponvi segrej 30 ml olja (ali vode), dodaj česen, čebulo in praži okoli 2-3 minute. V multipraktik dodaj fižol, česen, čebulo, sol, poper, kvinojo, veganski parmezan, paradižnikovo mezgo, svežo baziliko, sojino omako in zmešaj. Vzemi 1+1/2 žlice mase in oblikuj čufte (približno 10-12 kroglic). Postavi jih v hladilnik za 15 minut. V večji ponvi segrej nekaj olja, dodaj čufte in praži nekaj minut. Nato pa jih postavi v pečico in jih peci okoli 20-30 minut. Postrezi jih s paradižnikovo omako.