
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Veganski čufti
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V posodi zavri vodo, dodaj kvinojo in kuhaj 15-20 minut. Pečico prižgi na 175 °C in obloži pekač s peki papirjem. Fižol dobro operi in osuši. Prestavi ga na pekač in postavi v pečico za 15 minut.Po 15 minutah fižol vzemi iz pečice in ji povečaj temperaturo na 190 °C. V manjši ponvi segrej 30 ml olja (ali vode), dodaj česen, čebulo in praži okoli 2-3 minute. V multipraktik dodaj fižol, česen, čebulo, sol, poper, kvinojo, veganski parmezan, paradižnikovo mezgo, svežo baziliko, sojino omako in zmešaj. Vzemi 1+1/2 žlice mase in oblikuj čufte (približno 10-12 kroglic). Postavi jih v hladilnik za 15 minut. V večji ponvi segrej nekaj olja, dodaj čufte in praži nekaj minut. Nato pa jih postavi v pečico in jih peci okoli 20-30 minut. Postrezi jih s paradižnikovo omako.