Priprava
Čebulo olupite in narežite na kocke. Na vročem olivnem olju jo pražite, da postekleni. Česen olupite in stisnite. Dodajte paradižnikovo mezgo in na hitro podušite. Dodajte rdeče vino, paradižnik s tekočino in zelenjavno juho. Začinite s soljo, 2 čajnima žličkama čilija v prahu, origanom in 1 čajno žličko sladkorja, kuhajte 5 minut. Olupite sladek krompir in ga narežite na 2-3 cm velike koščke. Dodajte čiliju in kuhajte 15-20 minut. Fižol odlijte, sperite in pustite, da se dobro odcedi. Koruzo odcedite, oboje dodajte čiliju in kuhajte še 5 minut. Po okusu dodajte še sol, čili in sladkor.Mlado čebulo očistite in narežite na kolobarje. Zmešajte s kislo smetano, soljo in limetinim sokom. Čili potresite z zelenjem mlade čebule in postrezite s pomako.
Namig: K čiliju se poda hrustljava bageta!Namig: Brez pomake je recept veganski in brez laktoze.