Vegi pisana nabodalca

Vegi pisana nabodalca image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 10 min

Sestavine

1 število porcij
    • 1   rumena paprika
    • 1   bučke
    • 15   češnjev paradižnik
    • 6   gobe
    • 1   tofu
    • 5   šparglji
    •   veganski namaz
    •   kruh
    • 1   ščepec sol
    •   olivno olje

Priprava

    Zelenjavo operemo, papriko in bučke narežemo na manjše koščke (približno 1 x 1 cm), šampinjone na četrtine. Tofu odcedimo in ga ravno tako narežemo na manjše kocke (približno 1 x 1 cm). Vse sestavine razporedimo v manjše posode in jih potem v različnem barvnem zaporedju napičimo na nabodalo. Pripravljena nabodala odlagamo na krožnik in jih tik preden jih položimo na žar še rahlo posolimo in pokapamo z olivnim oljem. Na žaru jih pečemo približno 2-3 minuti na vsaki strani. Rahlo posolimo in naoljimo tudi šparglje; ravno tako so pripravljeni v približno petih minutah.

    Medtem ko čakamo, da se nabodala spečejo, narežemo BIO kruh in nanj namažemo veganski namaz. Po želji, lahko kruhke še dodatno popopramo ali dodamo kakšno drugo svežo začimbo po želji.