Priprava
Mleko sobne temperature, kvas in sladkor damo v mešalno posodo in z vstavljenim merilnim lončkom segrevamo 2 minuti/37 °C/stopnja 1.
Dodamo na koščke narezano maslo, jajce, moko in ščepec soli ter z vstavljenim merilnim lončkom gnetemo s tipko za gnetenje. Testo razdelimo na 6 delov, iz vsakega oblikujemo kroglice, jih pokrijemo in pustimo na pomokani delovni površini vzhajati 1 uro.
Dva pekača obložimo s peki papirjem. Z rokami oblikujemo kroglice testa v ovalno obliko in z ostrim nožem v zgornji ožji konec zarežemo 5 cm. Konce rahlo potegnemo narazen in jih oblikujemo v ušesa. Zajčke iz testa položimo na pekače z nekaj prostora med njimi in jih pokrite pustimo vzhajati 30 minut.
Pečico segrejemo na 180 °C. Zmešamo rumenjak in smetano ter zajčje glave enakomerno premažemo z mešanico. Nato vsakemu zajcu iz 3 rozin naredimo nos in oči. Pečemo enega za drugim pečemo 15 minut, da se zlato rjavo zapečejo. Nato pustimo, da se ohladijo.