Preprosto več za vas
Vegi beljakovinski zvitek (»burek«)

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Listnato testo Listnato testo275 g g
Veganski drobljenec Veganski drobljenec
(Evergreen)
180 g g
Veganski burger Veganski burger
(Next level)
1
Kokosova maščoba Kokosova maščoba
(VitaDor)
35 g g
Čebula Čebula
(velika)
1
Česen Česen1
Sol Sol ščepec ščepec
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik
(Lušt)
4
Mleta paprika Mleta paprika
(Kania)
3 g g
Kajenski poper Kajenski poper
(Kania)
1 ščepec ščepec
Limonin sok Limonin sok0,5 dl dl
Kokosov napitek Kokosov napitek
(Planton creamo, veganski proizvod iz kokosovega mleka )
12 g g

Vegi beljakovinski zvitek (»burek«)

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(4)

Priprava

Najprej prižgemo pečico in jo segrejemo na 200°C. Medtem ko se pečica segreva, operemo paradižnik in ga narežemo na četrtine, čebulo in česen olupimo in ju ločeno na drobno narežemo. Prižgemo kuhalno ploščo, v ponev damo žlico kokosovega olja in ko se stopi, dodamo narezano čebulo in jo prepražimo. Potem dodamo še česen, ko zadiši pa še narezane paradižnike. Vse sestavine na hitro premešamo ter dodamo na koščke narezan veganski burger (lahko ga tudi »nadrobite« z roko). Vse sestavine dobro premešamo s kuhalnico in jih na zmernem ognju pražimo 7 minut. Nato dodamo veganski drobljenec, mleto papriko, kajenski poper, solimo, dobro premešamo vse sestavine in pražimo še 3 minute, vmes večkrat premešamo (pripravljen nadev poskusimo, po potrebi še solimo), pokapamo s sokom limone, še zadnjič premešamo in odstavimo, da se celotna masa, ki bo naš nadev, malo ohladi.


Medtem na večjo delovno površino, ki jo prekrijemo z večjo čisto kuhinjsko krpo, razvijemo lahko sveže listnato testo in ga z valjarjem razvaljamo še na tanjšo debelino, nato po celotni površini enakomerno razdelimo maso iz ponve (do približno 2 cm stran od roba). Testo s pomočjo kuhinjske krpe zvijemo v dolg, tanek zvitek in ga poljubno oblikujemo (npr. v obliko polža ali pa kot klasični burek), nato ga položimo v pekač, ki ga prej obložimo s papirjem za peko. Zvitek pečemo na 200 °C 20 minut oz. ko vidimo, da dobi lepo svetlo rjavo skorjico, vemo, da je pečen.


Zvitek malo ohladimo in postrežemo še toplega. Lahko mu dodamo 2 žlički Planton creame, veganskega proizvoda iz kokosovega mleka, ki ima podoben okus kot mešanica med običajnim čvrstim jogurtom in kislo smetano in vegi beljakovinskemu zvitku doda še malo hladne svežine.