Žar MIX za »ta prave dede«

Žar MIX za »ta prave dede« image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 2 h

Sestavine

5 število porcij
    • 10   svinjski kotlet
    • 6   svinjska krača
    • 6   klobasa
    • 20   čevapčiči
    • 12   ml svinjska mast
    • 5   dl belo vino
    • 1   rdeča čebula
    • 5   česen
    •   sol
    •   poper
    •   mleta paprika
    •   feferon

Priprava

    Kotlete narežemo ob robovih. Skupaj z bedri jih damo v posodo, solimo in popramo ter pustimo počivati 2 uri. Iz čevapčičev oblikujemo mesnecmoke, klobase pa skuhamo v vreli vodi. Na svinjski masti popečemo kotlete, bedra in mesne cmoke. Ko vidimo, da je meso na zunaj lepo zapečeno, ga odstavimo iz posode. V posodo dodamo narezano rdečo čebulo, mleto rdečo papriko, svež oster feferon, česen, začimbe po želji in kuhane klobase. Vse skupaj zalijemo z vinom in ostalo meso položimo nazaj v posodo. Dušimo do mehkega.