
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
gobov šašlik
Šampinjoni Šampinjoni | 500 g g | ||
Šalotka Šalotka | 8 | ||
Sejtan Sejtan | 300 g g |
marinada
Sojina omaka Sojina omaka | |||
Čili Čili | |||
Limeta Limeta | |||
Sezam Sezam |
pesto
Olivno olje Olivno olje | |||
Pinjole Pinjole | |||
Peteršilj Peteršilj | |||
Poper Poper |
cezarjeva solata iz žara
Baby solata Baby solata | 3 | ||
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik | Vejica Vejica | ||
Česen Česen | |||
Kozji jogurt Kozji jogurt | 1 dl dl | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Limona Limona | |||
Sir pecorino Sir pecorino | 100 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamZelenjavni krožnik
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pesto:
Iz sojine omake, olivnega olja, čilija, limete in sezama naredimo marinado. Gobe, sejtan ter šalotko prelijemo z marinado in pustimo 5 min marinirati. Gobe, sejtan in šalotko izmenično nataknemo na inox nabodalo in jih popečemo na srednje do močnem ognju. Iz pinjol, ki smo jih predhodno popražili, olivnega olja in peteršilja naredimo pesto in ga prelijemo čez ražnjiče.
Cezarjeva solata iz žara:
Solato prerežemo, naoljimo z olivnim oljem in jo na zelo močnem ognju popečemo, da dobi lepe črne črte. Popečemo tudi paradižnik. Iz kozjega jogurta, soka limone, česna, soli in popra naredimo dresing, ki ga prelijemo po pečeni solati. Na koncu dodamo rezine pecorina.