
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
zeljni zvitki
Mešano mleto meso Mešano mleto meso | 500 g g | |
Por Por | 1 | |
Žemlja Žemlja | 1 | |
Peteršilj Peteršilj | ||
Gorčica Gorčica | 16 g g | |
Belo zelje Belo zelje | 1 | |
Maslo Maslo | 36 g g | |
Sončnično olje Sončnično olje | 12 ml ml | |
Jušna osnova Jušna osnova | 200 ml ml | |
Sol Sol | ||
Poper Poper |
krompirjev pire
Krompir Krompir | 800 g g | |
Maslo Maslo | 90 g g | |
Mleko Mleko | 2 dl dl | |
Poper Poper |
gorčična omaka
Gorčica Gorčica | 1,5 dl dl | |
Majoneza Majoneza | 0,6 dl dl | |
Med Med | 0,8 dl dl | |
Poper Poper | ||
Solni cvet Solni cvet | ||
Gorčica v prahu Gorčica v prahu | ščepec ščepec |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZeljni zvitki z mletim mesom na kremnem krompirjevem pireju z gorčično medeno omako
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Zeljni zvitki
Por očistimo in oplaknemo. Zelene dele zrežemo na obročke, bele pa na kocke. Oboje približno 5 minut blanširamo v slani vodi, nato odcedimo. Peteršilj operemo, osušimo in sesekljamo. Žemljico namočimo v jušno osnovo ali vodo in iztisnemo tekočino. Primešamo jo k mletemu mesu, blanširanemu poru in peteršilju. Dodamo gorčico ter maso začinimo s soljo in poprom ter pregnetemo. Zelje operemo in listom izrežemo kocen. Listno žilo odrežemo tik ob kocenu. Zeljne liste za 10 minut blanširamo v vreli slani vodi. Odcedimo in ločimo liste med seboj. Na blanširane zeljne liste razporedimo nadev, liste preganemo čez nadev, zvijemo v zvitke in jih po dolžini in širini trdno povežemo s kuhinjskim sukancem. V ponvi segrejemo sončnično olje in maslo ter na maščobi popečemo zvitke z vseh strani. Prilijemo jušno osnovo in zvitke dušimo pokrite 25 do 30 minut, vmes jih 1x ali 2x obrnemo. Zvitke vzamemo iz ponve, tekočino pa ponovno zavremo. Dodamo žlico kisle smetane. Po potrebi dodatno začinimo. Krompirjev pire: Krompir olupimo, operemo in narežemo na kose. Stresemo v posodo in prilijemo toliko vode, da so rezine krompirja pokrite. Zavremo, nato pa znižamo temperaturo in skuhamo do mehkega. V posodi pristavimo maslo in ga počasi stopimo. V drugi posodi segrejemo mleko, da zavre. Kuhan krompir odcedimo, nato pa ga pristavimo še za 1 minuto, da izpari odvečna voda. Krompir solimo, dobro pretlačimo, nato pa mu najprej primešamo stopljeno maslo. Nato krompirju postopoma primešamo vroče mleko, nazadnje začinimo s sveže mletim belim poprom. Po potrebi dosolimo.
Krompirjev pire
Krompir olupimo, operemo in narežemo na kose. Stresemo v posodo in prilijemo toliko vode, da so rezine krompirja pokrite. Zavremo, nato pa znižamo temperaturo in skuhamo do mehkega. V posodi pristavimo maslo in ga počasi stopimo. V drugi posodi segrejemo mleko, da zavre. Kuhan krompir odcedimo, nato pa ga pristavimo še za 1 minuto, da izpari odvečna voda. Krompir solimo, dobro pretlačimo, nato pa mu najprej primešamo stopljeno maslo. Nato krompirju postopoma primešamo vroče mleko, nazadnje začinimo s sveže mletim belim poprom. Po potrebi dosolimo.
Gorčična omaka
Vse sestavine za omako stresemo v posodo in jih dobro premešamo.
Serviranje
Na segret servirni krožnik z žlico raztegnemo krompirjev pire, nanj damo zeljne zvitke, ki jih prelijemo z omako iz ponve. Na zeljni list damo žlico gorčične omake z medom.
Dodatni nasveti
Namesto belega zelja lahko uporabimo tudi rdeče zelje, koničasto zelje ali ohrovt.