Zmagovit obrok: Dejanovi hrustljavi krekerji
Sestavine
1
število pekačev
-
- 300 g mešani oreščki
- 1 jajca
- 25 ml voda
- sol
- poper
- črni sezam za posip, po izbiri
Priprava
Oreščke drobno zmeljemo. Dodamo jim jajce in dve žlici vode, posolimo in popopramo po okusu. Premešamo, da se sestavine med seboj povežejo. Testo preložimo na papir za peko, za lažje valjanje ga prekrijemo z drugo plastjo papirja in zvaljamo na približno 2–3 mm debeline.
Razvaljano testo razrežemo na pravokotnike. Pečemo jih v pečici, ogreti na 180 °C. Krekerje zadnji dve minut opazujemo, saj se hitro preveč spečejo oziroma zažgejo. Postrežemo jih z namazi ali same. Shranjeni v zaprti posodi bodo hrustljavi še nekaj dni – če jih ne bomo prej pojedli.