
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Drobtine Drobtine | 200 g g | |
Baby piškoti Baby piškoti | 200 g g | |
Jabolka Jabolka | 4 | |
Cimet Cimet | 3 g g | |
Kokosov sladkor Kokosov sladkor | 40 g g | |
Vanilijev puding v prahu Vanilijev puding v prahu | 1 | |
Mleko Mleko | 5 dl dl | |
Sladka smetana Sladka smetana | 3 dl dl | |
Maslo Maslo | 100 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZojin baby kozarček
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Krušne drobtine, ki smo jih naredili iz starega kruha, in zdrobljene piškote popečemo na maslu.
Jabolka olupimo, naribamo ter zmešamo s kokosovim sladkorjem in cimetom. Vaniljev puding skuhamo z mlekom in žlico sladkorja po navodilih na embalaži. Nato puding ohladimo in vanj vmešamo stepeno sladko smetano.
Sestavimo kozarček: na dno položimo mešanico baby piškotov in drobtin ter jo prelijemo z nekaj vaniljeve kreme. Na kremo položimo naribana jabolka, ponovno dodamo plast vaniljeve kreme, vrh sladice pa okrasimo še s preostalimi drobtinami.
DOMA NAREJENE KRUŠNE DROBTINE Star kruh narežemo na manjše kocke in jih za 15 do 30 minut postavimo v pečico, segreto na 180 °C. Posušen kruh zmeljemo in dobljene drobtine ohladimo.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili učenci Podružnične šole Krtina pri Osnovni šoli Dob.
Fotografija: Barbara Kvas